Τελευταία Νέα

Χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Τουρκία για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης του δημόσιου τομέα

Χρηματοδότηση της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Τουρκία για επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης του δημόσιου τομέα
Η Τουρκία προβλέπει εξοικονόμηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2033 χάρη στις επενδύσεις αυτές
Η Τουρκία κατέληξε σε συμφωνία με την Παγκόσμια Τράπεζα για χρηματοδότηση επενδύσεων ενεργειακής απόδοσης του δημόσιου τομέα ύψους 200 εκατ. Δολαρίων, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Donmez.
Οι τοπικοί δήμοι και δημόσιοι οργανισμοί μέσω της ILBANK θα χρησιμοποιήσουν τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που παρέχεται με χαμηλό επιτόκιο, δήλωσε ο Donmez.
Μιλώντας στην 5η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ενεργειακής Απόδοσης, ο Donmez δήλωσε ότι η ενεργειακή απόδοση είναι καθοριστική για τη μείωση της κατανάλωσης, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Η ενεργειακή απόδοση είναι ένας κοινός στόχος για το σύνολο της χώρας να εξασφαλίσει λιγότερες εισαγωγές ενέργειας και καλύτερη οικονομία, ανέφερε.
«Έχουμε εξοικονομήσει 122 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις επενδύσεις ενεργειακής απόδοσης το 2017 και εμπόδισε εισαγωγές φυσικού αερίου αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο Donmez.
Η Τουρκία σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων για σχέδια ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους συναφείς τομείς έως το 2023 σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο δράσης για την ενεργειακή απόδοση που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το έτος.
Η χώρα προβλέπει εξοικονόμηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2033 χάρη στις επενδύσεις αυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης