Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Total - ADNOC για την εξερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Άμπου Ντάμπι

tags :
Συμφωνία Total - ADNOC για την εξερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Άμπου Ντάμπι
Ο γαλλικός κολοσσός συμμετέχει σε αυτή την φάση με ποσοστό 40% και η ADNOC με 60%
Σύμβαση παραχώρησης για την έναρξη ενός μη συμβατικού προγράμματος εξερεύνησης φυσικού αερίου στο Αμπού Ντάμπι, υπέγραψαν Total και η εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC).
Η παραχώρηση επιτρέπει δύο φάσεις εξερεύνησης και αξιολόγησης για περίοδο έως επτά ετών, ακολουθούμενη από 40ετή περίοδο ανάπτυξης και παραγωγής.
Ο γαλλικός κολοσσός συμμετέχει σε αυτή την φάση με ποσοστό 40% και η ADNOC με 60%.
 


«Σε περίπτωση θετικής εξερεύνησης, θα παρουσιαστεί αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πιθανές εξαγωγικές ευκαιρίες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Ο διευθύνων Σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne δήλωσε ότι ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι η πρώτη διεθνής εταιρεία που πρωτοστάτησε στην εξόρυξη φυσικού αερίου στο Αμπού Ντάμπι παράλληλα με την ADNOC.
Υπενθυμίζεται ότι η Total έχει παρουσία 80 ετών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το 2017 η παραγωγή μετοχών του ομίλου στο Αμπού Ντάμπι ήταν 290.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.
«Έχουμε λάβει σημαντικό ενδιαφέρον από άλλους πιθανούς εταίρους που επιθυμούν να ενταχθούν σε άλλες μη συμβατικές πετρελαϊκές και αεριοπαραγωγικές περιοχές που εξετάζουμε. Οι συζητήσεις προχωρούν με αυτά τα πολλαπλά ενδιαφερόμενα μέρη και θα προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνω» τόνισε ο CEO της ADNOC Dr Sultan Al Jaber.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης