Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Απώλειες 1% για δέκατη συνεχόμενη μέρα

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο - Απώλειες 1% για δέκατη συνεχόμενη μέρα
Το πετρέλαιο υποχώρησε πάνω από 20% από τα υψηλά του Οκτωβρίου θέτοντας την αγορά σε έδαφος "bear market"
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περίπου το 1% την Παρασκευή 9/11/2018, καθώς η παγκόσμια προσφορά αυξήθηκε και οι επενδυτές ανησυχούσαν ότι η ζήτηση καυσίμων θα μπορούσε να επιβραδυνθεί, με το αργό στις Ηνωμένες Πολιτείες να καταγράφει το μεγαλύτερο εύρος ημερήσιων μειώσεων από το 1984.
Ο δείκτης αναφοράς του  Brent LCOc1 υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου και μειώθηκε περίπου κατά 20% από τότε που σημείωσε υψηλό τετραετίας στις αρχές Οκτωβρίου.
Τα συμβόλαια LCOc1 μειώθηκαν κατά 59 σεντς στα 70.06 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 0,8% στις 12:20 μ.μ. (1720 GMT). Ήταν κάτω από περίπου 3,7% για την εβδομάδα και πάνω από 15% αυτό το τρίμηνο.
Οι ενδιάμεσες προθεσμιακές συμβάσεις του West Texas Intermediate κατέγραψαν τη 10η συνεχόμενη ημέρα πτώσης, τη μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 1984, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rafinitiv.
Τα μελλοντικά συμβόλαια του WTI μειώθηκαν κατά 63 σεντς στα 60,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες 1%, αφού υποχώρησαν κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών.
Περί της 21:02 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 59,97 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,15% και το brent υποχωρούσε 0,96% στα 69,97 δολάρια το βαρέλι.
Η σύμβαση αργού στις Η.Π.Α. υποχώρησε στα $ 59,26, κάτω από $ 1,41 και πάνω από 20% από τα υψηλά του Οκτωβρίου θέτοντας σε έδαφος "bear market",  την αγορά δανειζόμενοι έναν ορισμό που χρησιμοποιείται στις χρηματιστηριακές αγορές.
«Οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται πλέον και επίσημα σε bear market, έχοντας υποχωρήσει 20% από τα υψηλά του Οκτωβρίου», σχολιάζει ο επενδυτικός αναλυτής της αυστραλιανής Rivkin Securities, William O'Loughlin.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η κύρια καθοδική πίεση για τις τιμές ήρθε από την αυξημένη προσφορά, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, οι οποίες επιβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα, καθώς και από τους προβληματισμούς σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση.
«Καθώς οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ εξακολουθούν να αυξάνονται, τα αποθέματας συνεχίζουν την άνοδο, γεγονός που ασκεί καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Bernstein Energy, προσθέτοντας ότι «η επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία παραμένει βασικός καθοδικός κίνδυνος για το πετρέλαιο».
Παράλληλα, οι αναλυτές της Bernstein Energy εκτιμούν ότι οι εξαγωγές του Ιράν θα διαμορφωθούν στα 1,4 με 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά την τρέχουσα περίοδο, έναντι σχεδόν 3 εκατ. βαρελιών ημερησίως στα μέσα του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης