Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η OMV επενδύει 540 εκατ. δολ. δημιουργεί κοινή επιχείρηση με τη Sapura

tags :
Η OMV επενδύει 540 εκατ. δολ. δημιουργεί κοινή επιχείρηση με τη Sapura
Η αυστριακή εταιρεία θα αποκτήσει μερίδιο 50% στα περιουσιακά στοιχεία της Sapura Energy
Η αυστριακή  OMV  συμφώνησε να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση με τη Sapura Energy Bhd της Μαλαισίας, καταβάλλοντας 540 εκατομμύρια δολάρια αποκτώντας μερίδιο 50% στα περιουσιακά της στοιχεία, σύμφωνα με τη στρατηγική της για επέκταση στη Νοτιοανατολική Ασία.
Η Sapura Energy θα μεταβιβάσει το χρέος της 350 εκατομμύρια δολάρια στη νέα επιχείρηση, που ονομάζεται SEB Upstream Sdn Bhd (SUP), της οποίας η OMV συμφώνησε να αναχρηματοδοτήσει  κατά το ήμισυ, δήλωσε εκπρόσωπος της OMV.
Η OMV συμφώνησε επίσης να πληρώσει μέχρι και 85 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το αν η εξερεύνηση στο Μεξικό είναι επιτυχημένη και τις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε χρονικό πλαίσιο για την πληρωμή.
Οι μετοχές της OMV υποχώρησαν κατά 4,4% στα 48,04 ευρώ 1159 GMT μετά τις ειδήσεις.
Η Sapura διαθέτει πολύ καλό χαρτοφυλάκιο πετρελαίου και φυσικού αερίου και αναμένεται να εξαπλασιάσει την παραγωγή της στα επόμενα έξι χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής εξερεύνησης της OMV Johann Pleininger πριν λίγες εβδομάδες.
Η OMV, που στοιχηματίζει στην αυξανόμενη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα, θέλει να επεκταθεί σε χώρες χαμηλού κόστους εκτός της Ευρώπης και έχει στραφεί στη Νοτιοανατολική Ασία για μια νέα βασική αγορά.
Ο αυστριακός όμιλος έχει διαθέσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ για εξαγορές έως το 2025, από τα οποία έχει χρησιμοποιήσει σήμερα περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Νωρίτερα φέτος, επέκτεινε τις δραστηριότητές της στη Νέα Ζηλανδία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να εξισορροπήσει τους γεωπολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σε χώρες όπως η Ρωσία, η Λιβύη και η Υεμένη.
Η OMV σκοπεύει να παράγει 100.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) - ανά ημέρα στη Νοτιοανατολική Ασία μέχρι το 2023, σύμφωνα με τον Pleininger.
Αυτό θα ήταν συγκρίσιμο με την τρέχουσα παραγωγή της OMV στη Ρωσία και 40% περισσότερο από ό, τι στη Νορβηγία.
Η OMV παρήγαγε 406.000 boe την ημέρα το τρίτο τρίμηνο του 2018 και σχεδιάζει να αυξήσει την ποσότητα αυτή σε 500.000 boe / d από το 2019.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης