Ενέργεια

Γερμανία: «Νein» στην πρόταση της υπουργού περιβάλλοντος για νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών CO2

Γερμανία: «Νein» στην πρόταση της υπουργού περιβάλλοντος για νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών CO2
Η υπουργός περιβάλλοντος είχε θέσει  την προοπτική εισφοράς στα ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης  κάτι το οποίο απέρριψε το υπουργείο Οικονομικών
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας απέρριψε την ιδέα της υπουργού Περιβάλλοντος Svenja Schulze για ένα νέο σύστημα τιμολόγησης για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την προστασία του κλίματος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 9/11/2018.
"Η εισαγωγή ενός νέου συστήματος τιμολόγησης CO2 δεν εξετάζεται καθόλου", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Schulze έθεσε την προοπτική μιας εισφοράς στα ορυκτά καύσιμα όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης την Τετάρτη  και δήλωσε ότι θα εργαστεί για την τιμολόγηση του CO2 με το υπουργείο Οικονομικών.
Σημείωσε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί, ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται.
Υπάρχει μεγάλη αντίδραση μεταξύ των συντηρητικών της καγκελαρίου Angela Merkel για  μια τέτοια εισφορά, η οποία θα κάνει τη θέρμανση του φυσικού αερίου, την βενζίνη και ντίζελ ακριβότερα.
Η γερμανική ένωση της βιομηχανίας  πετρελαίου απέρριψε επίσης μια τέτοια αλλαγή στην τιμολόγηση του CO2, λέγοντας ότι θα ήταν απλώς μια καλυμμένη φορολογική αύξηση.
"Για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γερμανίας, αυτό θα σήμαινε ότι θα γινόταν πιο δαπανηρό να οδηγούναυτοκίνητα και να ζεσταίνουν  τα σπίτια τους", δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης Christian Kuechen.
Η ένωση δήλωσε ότι οι τρέχοντες συντελεστές φορολογίας καυσίμων ήταν ισοδύναμοι για  τους οδηγούς βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που πληρώνουν περίπου 275 ευρώ το καθένα ανά τόνο CO2.
"Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλούν επίσης εκπομπές CO2 στο μείγμα ενέργειας της Γερμανίας, αλλά πληρώνουν μόνο περίπου 60 ευρώ ανά τόνο", δήλωσε ο Kuechen.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης