Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Εκτίμηση της Goldman Sachs για σημαντική έλλειψη πετρελαίου στις αγορές το 2020

Εκτίμηση της Goldman Sachs για σημαντική έλλειψη πετρελαίου στις αγορές το 2020
Οι αγορές πετρελαίου ήταν αδύναμες τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ανησυχίες για υπερπροσφορά και οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση έχουν πιέσει τις τιμές
Σημαντική έλλειψη πετρελαίου αναμένεται να σημειωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επενδύσουν πλήρως στη μελλοντική παραγωγή.
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον επικεφαλής για θέματα Φυσικών Πόρων της Goldman Sachs, Michele Della Vigna, ο οποίος μιλώντας στο cnbc, υπογράμμισε ότι: «Το 2020 θα έχουμε μια σαφή φυσική έλλειψη πετρελαίου επειδή κανείς δεν μπορεί να επενδύσει πλήρως στη μελλοντική παραγωγή πετρελαίου. Η μετάβαση σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα περάσει από υψηλότερες, όχι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου».
Παράλληλα, ο Della Vigna πρόσθεσε ότι: «Οι μεγάλοι παίκτες του πετρελαίου αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αποδείξουν ότι εργάζονται για την ελαχιστοποίηση της ποσότητας άνθρακα στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να έχουν με το μέρος τους την πλειονότητα των επενδυτών».
Η εποχή που διανύουμε είναι αφιερωμένη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάνοντας λόγο για τις «νέες επτά αδελφές» του πετρελαίου.
Saudi Aramco, η Ρωσική Gazprom, η NIOC του Ιράν, η China National Petroleum Corp, η Petrobras της Βραζιλίας, η PDVSA της Βενεζουέλας και η Petronas της Μαλαισίας. Ήταν επιχειρήσεις της δεκαετίας του 1950 οι οποίες αργότερα θα εδραιώνονταν ως BP, Chevron, Shell, Exxon Mobil και Royal Dutch Shell.
Ο Della Vigna δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shell και η γαλλική εταιρεία Total βρίσκονται μπροστά από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ στο να κάνουν τη μετάβαση από το "μεγάλο πετρέλαιο" σε "μεγάλη ενέργεια".
Οι αγορές πετρελαίου ήταν αδύναμες τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ανησυχίες για υπερπροσφορά και οι φόβοι για οικονομική επιβράδυνση έχουν πιέσει τις τιμές. Τόσο οι συμβάσεις Brent όσο και οι συμβάσεις WTI εισήλθαν στην αγορά αυτή την εβδομάδα καθώς οι τιμές μειώθηκαν γύρω στο 20% από τα πιο πρόσφατα υψηλά επίπεδα τον Οκτώβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης