Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία ύψους 20 εκατ. δολ μεταξύ ABB - Βραζιλίας για την αναβάθμιση των βραζιλιάνικων συστημάτων ισχύος

Συμφωνία ύψους 20 εκατ. δολ μεταξύ ABB - Βραζιλίας για την αναβάθμιση των βραζιλιάνικων συστημάτων ισχύος
Η Βραζιλία βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφοράς και διανομής για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά εργοστάσια στη Βορρά και τη Δύση και την παραγωγή αιολικής ενέργειας στα ανατολικά έως πυκνοκατοικημένες πόλεις στα νοτιοανατολικά
Σύμβαση 20 εκατομμυρίων δολαρίων έχει υπογράψει η ΑBB για τη βελτίωση της παραγωγής ενέργειας και αξιοπιστίας της Βραζιλίας.
Ειδικότερα, η εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει μια λύση Flexible Alternating Current Transmission System (FACTS) για να ενισχύσει την ικανότητα μεταφοράς και να βελτιώσει την ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα.
Συμφώνησε με την Electrobras Furnas για την παροχή ηλεκτρικών συστημάτων που θα επιτρέψουν σε υπάρχουσες γραμμές εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) να μεταδίδουν υψηλότερα επίπεδα ισχύος.
Η Βραζιλία βασίζεται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφοράς και διανομής για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά εργοστάσια στη Βορρά και τη Δύση και την παραγωγή αιολικής ενέργειας στα ανατολικά έως πυκνοκατοικημένες πόλεις στα νοτιοανατολικά.
Αυτή η διασύνδεση βορρά-νότου συμβάλλει στη βελτιστοποίηση της χρήσης τόσο υδροηλεκτρικής όσο και αιολικής ενέργειας, καθώς η ισχύς μπορεί να ρέει και στις δύο κατευθύνσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΒΒ είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο στον τομέα της Τεχνολογίας Ενέργειας και του Αυτοματισμού, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βιωσιμότητα της ανάπτυξης με ιδιαίτερη μέριμνα για το περιβάλλον.
Ο Patrick Fragman, επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας της ABB Integration Network, δήλωσε: "Η ABB αποτελεί μακροχρόνιο εταίρο για την ανάπτυξη της υποδομής ισχύος της Βραζιλίας.
"Αυτή η τελευταία εγκατάσταση FACTS για την παραγωγή ενέργειας θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα ισχύος και θα βελτιώσει την αξιοπιστία των καταναλωτών στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης