Διεθνή

Υπογραφή 24ετούς σύμβασης της PGNiG με τη Cheniere για την προμήθεια LNG

Υπογραφή 24ετούς σύμβασης της PGNiG με τη Cheniere για την προμήθεια LNG
Οι συμφωνηθέντες όροι, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής τιμής, είναι πλήρως ικανοποιητικοί για τη PGNiG
Συμφωνία 24ετούς διάρκειας υπέγραψαν η πολωνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG με την αμερικάνικη Cheniere με αντικείμενο τις προμήθειες του LNG των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το 2023 η PGNiG θα αγοράσει περίπου 1,45 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ σε ετήσια βάση, που ισοδυναμεί με περίπου 1,95 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μετά την επαναεριοποίηση.
Ο πωλητής θα παραδώσει φορτία ΥΦΑ μέσω πλοίου στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου του Προέδρου Lech Kaczynski στο Swinoujscie στη βορειοδυτική Πολωνία.
Οι συμφωνηθέντες όροι, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής τιμής, είναι πλήρως ικανοποιητικοί για τη PGNiG. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία θα έχουμε τακτικές προμήθειες ΥΦΑ από τις Η.Π.Α. που αρχίζουν ήδη από το 2019 ", δήλωσε ο Piotr Wozniak της PGNiG.
Από την πλευρά του, ο ack Fusco, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cheniere υπογράμμισε ότι: «Η PGNiG είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Cheniere σε ένα αυξανόμενο τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς και προσβλέπουμε στη μακροπρόθεσμη σχέση μας με την παροχή PGNiG με καθαρό, ασφαλές και ευέλικτο LNG. Αυτή η σύμβαση υποστηρίζει τα σχέδιά μας για ανάπτυξη στην Cheniere, συνεχίζει τη δυναμική μας να υπογράψουμε ένα ευρύ φάσμα πελατών σε όλο τον κόσμο και ενισχύει τη θέση μας ως ηγέτιδα στο αμερικανικό LNG».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης