Διεθνή

Gazprom: Στα τέλη του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Turk Stream - Τι νέο περιλαμβάνει το project

Gazprom: Στα τέλη του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Turk Stream - Τι νέο περιλαμβάνει το project
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών ισχύος 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων η κάθε μία
Μέχρι το τέλος του 2019 το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream θα έχει ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του έργου Asli Esen.
Ο σταθμός αποτελεί σημαντικό μέρος του γιγαντιαίου δικτύου της Gazprom που αποτελείται από 172 χιλιάδες χιλιόμετρα φυσικού αερίου και 254 σταθμούς συμπιεστών.
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών ισχύος 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων η κάθε μία. Η πρώτη γραμμή θα προμηθεύει με φυσικό αέριο τους Τούρκους καταναλωτές, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύει τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ο επίσημος εκπρόσωπος του σταθμού Anatoly Koltakov εξήγησε ότι η κύρια λειτουργία του σταθμού είναι να ασκήσει πίεση ώστε να επιτρέψει στο φυσικό αέριο να ταξιδέψει σε μήκος 930 χιλιομέτρων κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας διασφαλίζοντας ότι η χωρητικότητα των 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων μεταφέρεται στην Τουρκία.
Τέλος, ο χώρος ελέγχου όπου θα παρακολουθείται η μετάδοση φυσικού αερίου θα βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας έργου TurkStream στο Άμστερνταμ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσαν οι αρχές του TurkStream, το project σχεδιάστηκε να λειτουργεί για τουλάχιστον 50 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης