Επιχειρήσεις

Tellurian: Στην τελική ευθεία η κατασκευή εργοστασίου εξαγωγής LNG στη Λουιζιάνα το 2019

tags :
Tellurian: Στην τελική ευθεία η κατασκευή εργοστασίου εξαγωγής LNG στη Λουιζιάνα το 2019

Το Driftwood θα έχει την ικανότητα να παράγει 27,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως LNG ή περίπου 4 bcfd φυσικού αερίου

Η αμερικανική εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου Tellurian Inc βρίσκεται κοντά στην λήψη  μιας τελικής επενδυτικής  απόφασης για  να ξεκινήσει να κατασκευάζει το τερματικό εξαγωγών LNG Driftwood στη Λουιζιάνα το πρώτο εξάμηνο του 2019 και να αρχίσει να λειτουργεί το 2023.
Η Tellurian έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τους εταίρους της στο σχέδιο ύψους 27,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2018, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tellurian Meg Gentle κατά την ανακοίνωση  κερδών του τρίτου τριμήνου της εταιρείας.
Το Driftwood είναι μια από τις περισσότερες από δύο δωδεκάδες εξαγωγικές εγκαταστάσεις LNG υπό ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναζητούν πελάτες, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν την κατασκευή και να τεθούν σε λειτουργία κατά την επόμενη δεκαετία για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τα καύσιμα.
Οι αμερικανικές εξαγωγές φυσικού αερίου έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί από 183,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το 2016 σε 706,4 π.μ. το 2017, αξίας περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είναι σε οδεύουν σε πάνω από 1,000 π.μ. το 2018, καθιστώντας τη χώρα έναν από τους μεγαλύτερους  εξαγωγείς της υπερψυχόμενης μορφής φυσικού αερίου στον κόσμο.
Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου πέντε εκατομμύρια σπίτια  στις ΗΠΑ για μία ημέρα.
Υπολογίζοντας τα υπό κατασκευή εργοστάσια, η εξαγωγική ικανότητα των ΗΠΑ στο LNG αναμένεται να φθάσει από τα 3,8 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) στα 5,2 π.μ. μέχρι το τέλος του έτους, στα 8,9 bcfd στο τέλος του 2019 και στα 10,3 bcfd μέχρι το τέλος του 2020.
Η Tellurian δήλωσε ότι περίπου 35 πελάτες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν και να αγοράσουν αέριο από το έργο.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα προτεινόμενα σχέδια εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις Η.Π.Α. που πρόκειται να ρευστοποιήσουν το αέριο έναντι αμοιβής, η Tellurian προσφέρει στους πελάτες την ευκαιρία να καλύψουν τις ανάγκες τους σε φυσικό αέριο επενδύοντας σε ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών από την παραγωγή έως τους αγωγούς και την υγροποίηση.
Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι οι εταίροι της συμπεριέλαβαν τη Total SA, την General Electric Co και τη Bechtel, η οποία έχει συνάψει σύμβαση ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή της μονάδας υγροποίησης στο κέντρο του έργου. Οι αγωγοί, τα αποθέματα και τα άλλα έξοδα αποτελούν το υπόλοιπο της τιμής των 27,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έργο.
Το Driftwood θα έχει την ικανότητα να παράγει 27,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως LNG ή περίπου 4 bcfd φυσικού αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης