Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Engie: Εντός χρονοδιαγράμματος η επανέναρξη δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Βέλγιο

tags :
Engie: Εντός χρονοδιαγράμματος η επανέναρξη δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Βέλγιο

Η παραγωγή ενέργειας του Βελγίου «βυθίζεται» καθώς έξι από τους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι εκτός δικτύου για επισκευές και συντήρηση

Η Engie Electrabel ανακοίνωσε την Τετάρτη 7/11/2018 ότι τα σχέδιά της για επανεκκίνηση δύο πυρηνικών αντιδραστήρων στο Βέλγιο τον Δεκέμβριο ήταν σε καλό δρόμο, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η υπουργός Ενέργειας της χώρας για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.
Η υπουργός Ενέργειας Marie-Christine Marghem δήλωσε την Τρίτη ότι ανησυχεί ότι η επανεκκίνηση των αντιδραστήρων Doel 1 και 2 θα μπορούσε να καθυστερήσει λίγες ημέρες από τις 10 Δεκεμβρίου και τις 31 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
Αυτό συμβαίνει καθώς η παραγωγή ενέργειας του Βελγίου «βυθίζεται» καθώς έξι από τους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι εκτός σύνδεσης για επισκευές και συντήρηση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Engie, Paulo Almirante, δήλωσε στους αναλυτές ότι το πρόγραμμα επανεκκίνησης που παρουσιάσθηκε  τον Σεπτέμβριο εξακολουθούσε να ισχύει: «Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να το εμποδίζει», είπε.
Οι επιθεωρήσεις και οι επισκευές βρίσκονται σε εξέλιξη στους αντιδραστήρες Doel 1 και 2, οι οποίοι και οι δύο ήταν εκτός σύνδεσης από την άνοιξη μετά την ανακάλυψη διαρροής στο σύστημα εφεδρικού νερού ψύξης του Doel 1 τον Απρίλιο.
Ο Almirante δήλωσε ότι στο Doel 1 - ο παλαιότερος αντιδραστήρας του Βελγίου - οι επισκευές έγιναν όπως προβλεπόταν.

Στο Doel 2, οι επιθεωρήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, μόλις το ρομπότ που χρησιμοποιείται στο Doel 1 τελειώσει εκεί.
Η έγκριση για την επανεκκίνηση των αντιδραστήρων θα δοθεί μετά τη διενέργεια επισκευών και θα αποδειχθεί ότι είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής πυρηνικής αρχής (FANC).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης