ΟΠΕΚ: Δεν αποκλείει νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το 2019

ΟΠΕΚ: Δεν αποκλείει νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το 2019

Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ από το Ιράν δήλωσε ότι Ριάντ και Μόσχα χρειάζεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Μια επιστροφή στις περικοπές επί της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του κατά το 2019, ώστε να αποφευχθεί μια υπερ-προσφορά που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις τιμές, δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters σήμερα 7/11/2018 το οποίο επικαλείται δύο πηγές του ΟΠΕΚ.
Οι πηγές απάντησαν έτσι σε ένα δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων «TASS» της Ρωσίας, που ανέφερε ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία έχουν αρχίσει διμερείς συζητήσεις σχετικά με πιθανές μειώσεις της παραγωγής εντός του 2019.
Ο ΟΠΕΚ, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αποφάσισαν τον περασμένο Ιούνιο να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην παραγωγή, που ισχύουν από το 2017, εν μέσω πιέσεων του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, για μείωση των τιμών του πετρελαίου και αντιστάθμιση των ζημιών στις προμήθειες από το Ιράν.
Ερωτηθείς εάν οι συζητήσεις δείχνουν μια επιστροφή στις περικοπές επί της προσφοράς το 2019, μία από τις δύο πηγές, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σίγουρα όχι το αντίστροφο».
Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ από το Ιράν δήλωσε ότι Ριάντ και Μόσχα χρειάζεται να μειώσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία», δήλωσε στο Reuters ο Hossein Kazempour Ardebili, ο οποίος εκπροσωπεί το Ιράν στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚ, όταν ρωτήθηκε αν οι παραγωγοί πρέπει να περιορίσουν την παραγωγή το 2019.


www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr