Παρενέργειες

Η δέσμευση των λογαριασμών δεν πτόησε τις μετοχές!

Η δέσμευση των λογαριασμών δεν πτόησε τις μετοχές!

Στην 26η θέση του Lloyd's List

Μπορεί να κυκλοφόρησε η ειδηση ότι δεσμέυθηκαν οι καταθέσεις της γνωστής εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου όμως η τελευταία εβδομάδα ήταν μια καλή εβδομάδα για αυτήν στο χρηματιστήριο καθώς και οι 4 εισηγμένες στη Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο.
Την μεγαλύτερη η Navioς Holdings με 22,76% και ακολούθησε η Navios Midstream Partners με 16,93%.
Ανοδικά με ποσοστά 4,58% και 6,55% και οι δύο έτερες εταιρίες Ναvios Αcq με 6,55% και Navios Maritime Partners με 4,58%.
Η δέσμευση των λογαριασμών οφέιλεται σε μια παλαιότερη υπόθεση με αφετηρία το 2013 και ασφαλώς η ευχέρεια που παρέχει ο κλάδος δίνει την δυνατότητα κινήσεων στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Πάντως η μετοχή της Holding παραμένει penny stock στα 0,6 δολάρια.

Η εφοπλίστρια με νούμερα

Η Αγγελική Φράγκου θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017, η κυρία Φράγκου ήταν στην 26η θέση του Top 100 Lloyd's List.
Η Αγγελική Φράγκου θεωρείται η ισχυρότερη πλοιοκτήτρια στον κόσμο. Το 2017, η κυρία Φράγκου ήταν στην 26η θέση του Top 100 Lloyd's List.
Ο όμιλος Navios της κυρίας Φράγκου, είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έχει υπό την ομπρέλα του τις εταιρείες: Navios Maritime Holdings, Navios  Maritime  Acquisition Corporation, Navios  Maritime  Partners, Navios South America Logistics, Navios Tankers Management  INC και Navios Maritime Midstream Partners LP (NAP).

Η δέσμευση

Τη δέσμευση των λογαριασμών της πλοιοκτήτριας Αγγελική Φράγκου αποφάσισε η εισαγγελεία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τους όρους χρηματοδότησης από την πρώην τράπεζα Marfin Popular Bank.
Η τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε τα καταστήματα στην Ελλάδα των κυπριακών τραπεζών και της Marfin Popular.
Να σημειωθεί ότι η Αγγελική Φράγκου έχει συνάψει δάνεια 250 εκατ από την πρώην τράπεζα Marfin Popular τα οποία έχουν περιέλθει στην Πειραιώς ως Vanios Maritime και 180 εκατ ως IRF που ήταν παλαιά μέτοχος στην MIG με στρατηγικό ποσοστό.
Σημειώνεται ότι η Πειραιώς επί εποχής Σάλλα και Θωμόπουλου είχαν προβεί σε κινήσεις εναντίον της Α. Φράγκου.
Η πλοικτήτρια Φράγκου είχε ζητήσει για τα δάνεια που εξυπηρετεί νέα ρύθμιση και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ Πειραιώς και Φράγκου για το θέμα.
Ωστόσο το βασικό θέμα είναι ότι οι εξασφαλίσεις των δανείων που είναι μετοχές της Navios Maritime εταιρίας εισηγμένης στην Wall.
Η αξία των εξασφαλίσεων έχει υποχωρήσει με συνέπεια να μην μπορεί ουσιαστικά να αποπληρωθούν τα δάνεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης