Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιταλία: Αύξηση του χρέους στα 42 δισ. ευρώ βλέπει φέτος η Enel

Ιταλία: Αύξηση του χρέους στα 42 δισ. ευρώ βλέπει φέτος η Enel
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, και οι αποσβέσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 12 δισ. ευρώ, ενισχυμένα από την πράσινη ενεργειακή δραστηριότητα
Η ιταλική Enel της Ιταλίας έμεινε σταθερή στις προβλέψεις  για τα κέρδη το εννεάμηνο, αλλά αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για το χρέος της για το έτος εν μέρει λόγω των εξαγορών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Η Enel, μία από τις πιο χρεωμένες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα ότι το καθαρό χρέος θα φθάσει τα 41 δισεκατομμύρια έως τα 42 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου 1 δις έως 2 δισεκατομμύρια ευρώ υψηλότερα από έναν προηγούμενο στόχο .
Τον Ιούνιο συμφώνησε να δαπανήσει σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο στην βραζιλιάνικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eletropaulo και παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να ξοδέψει περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει μια λατινοαμερικανική εταιρεία οπτικών ινών.
Πέρυσι αγόρασε την βραζιλιάνικη  εταιρεία διανομής CELG για περίπου 640 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, ο όμιλος, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, δήλωσε ότι αναμένει υψηλότερες ταμειακές ροές φέτος και επιβεβαίωσε τις βασικές προοπτικές κερδών 16,2 δισ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, και οι αποσβέσεις κατά τους πρώτους εννέα μήνες αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 12 δισ. ευρώ, ενισχυμένα από την πράσινη ενεργειακή δραστηριότητα και τα περιθώρια κέρδους στη Βραζιλία μετά την εξαγορά της Eletropaulo.
"Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν και πάλι η βάση για τη θετική απόδοση του ομίλου, ενώ η γεωγραφική διαφοροποίηση ήταν σημαντική για την αντιμετώπιση της αρνητικής τάσης σε ορισμένα νομίσματα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Francesco Starace.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης