Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ρεκόρ, στα 200 χιλ. δολάρια την ημέρα, το ναυτιλιακό κόστος μεταφοράς LNG

tags :
Ρεκόρ, στα 200 χιλ. δολάρια την ημέρα, το ναυτιλιακό κόστος μεταφοράς LNG

Οι ναυτιλιακές τιμές για το LNG τείνουν να ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όταν χρησιμοποιείται φυσικό αέριο για θέρμανση ή ψύξη

Το ναυτιλιακό κόστος της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εκτοξεύθηκε στα 200.000 δολάρια ημερησίως, ξεπερνώντας το υψηλό  που είχε σημειώσει το 2012  που είχε διαμορφωθεί στα 180.000 δολάρια την ημέρα.
Ο μέσος όρος διαμορφώθηκε στα 170.000 δολάρια για την Ασία - Ειρηνικό, σύμφωνα με αναλυτές της Jefferies, σημειώνοντας αύξηση περίπου  20% σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.
Ο μέσος όρος για τον Ατλαντικό παραμένει περίπου 140.000 δολάρια ημερησίως.
Στο τέλος του περασμένου έτους ο μέσος όρος - στα υψηλά του χειμώνα – είχε διαμορφωθεί περίπου στα  $ 80.000 έως $ 85.000 την ημέρα και στις δύο λεκάνες σύμφωνα με την IGU.
Οι ναυτιλιακές τιμές  για το LNG τείνουν να ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όταν χρησιμοποιείται φυσικό αέριο για θέρμανση ή ψύξη.
Αλλά οι τιμές  έχουν επίσης σημειώσει μεγάλη άνοδο εξαιτίας της προσφοράς από νέες εγκαταστάσεις, των μεγαλύτερων αποστάσεων που διανύθηκαν και της πρόβλεψης υψηλότερων τιμών που ωθούσαν τους μεταφορείς να "κλειδώσουν" συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας.
Η ανάκαμψη των ναυτιλιακών τιμών μετά από περίπου τρία χρόνια που είχαν φθάσει σε χαμηλά επίπεδα, έχει αρχίσει να αυξάνει τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών LNG όπως οι  Gaslog, Golar και Hoegh.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης