Επικαιρότητα

Κομισιόν: Αισιοδοξία για το θέμα των συντάξεων - Στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα "κλειδώσουν" οι αποφάσεις

Κομισιόν: Αισιοδοξία για το θέμα των συντάξεων - Στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου θα
Όσον αφορά τις τουρκικές απειλές για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν πως τα θέματα της υφαλοκρηπίδας αποτελούν ζητήματα διεθνούς δικαίου
Τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» για τις συντάξεις, όπως αναφέρουν κορυφαίες πηγές της Κομισιόν, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως θα βρεθεί η χρυσή τομή με την ελληνική πλευρά.
Πρόσθεσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με ορόσημο το Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την κατάθεση στη Βουλή του οριστικού σχεδίου του Προϋπολογισμού.
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει η δυνατότητα ενίσχυσης αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη, με τη διαφύλαξη παράλληλα ενός περιβάλλοντος σταθερότητας και προβλεψιμότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν θετικές τις προοπτικές για την Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν, όντως βαραίνει το κλίμα ενόψει της προεκλογικής περιόδου, η πλειοψηφία όμως της χώρας δεν θέτει εν αμφιβόλω τις συνιστώσες με τις οποίες διαμορφώθηκε η έξοδος από την κρίση.
Όπως συμπλήρωσαν με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενεργοποιήθηκε η δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, με τη χώρα να εισέρχεται σε ένα 10ετές μορατόριουμ (σε «συνθήκες θερμοκηπίου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά), δίνοντας μία περίοδο σταθερότητας, καθώς το ελληνικό πρόγραμμα δεν ήταν απλώς θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά αναδιάταξης του κράτους.
Όσον αφορά τις τουρκικές απειλές για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν πως τα θέματα της υφαλοκρηπίδας αποτελούν ζητήματα διεθνούς δικαίου, χωρίς να έχει δικαιοδοσία η Κομισιόν. Όπως πρόσθεσε, η Κομισιόν δεν έχει αποτρεπτική δύναμη, ενώ συμπλήρωσε πως όσο υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό, τόσο υποχωρούν τα ζητήματα που ανακύπτουν με τις εξορύξεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης