Τελευταία Νέα
Commodities

Οι αμερικάνικες κυρώσεις στο Ιράν «ρίχνουν» το πετρέλαιο

Οι αμερικάνικες κυρώσεις στο Ιράν «ρίχνουν» το πετρέλαιο
Εντός της ημέρας, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αναμένεται να δημοσιεύσει τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου για την περασμένη εβδομάδα.
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (6/11) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την είδηση ότι η κυβέρνηση Trump θα επιβάλει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν σταδιακά, προκειμένου να αποφύγει μία παγκόσμια αύξηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,55% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,77 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,30% στα 62,91 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (5/11) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξέφρασε την πρόθεσή του να επιβάλει τις κυρώσεις κατά του ιρανικού αργού σταδιακά, εν μέσω ανησυχιών ότι η πτώση των εξαγωγών της Τεχεράνης θα περιορίσει την προσφορά.
«Έχουμε τις σκληρότερες κυρώσεις που επιβλήθηκαν ποτέ, αλλά στο πετρέλαιο επιθυμούμε να προχωρήσουμε λίγο βραδύτερα, γιατί δεν θέλω να οδηγήσω τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Περισσότερες από είκοσι χώρες έχουν ήδη εκμηδενίσει τις εισαγωγές πετρελαίου, αφαιρώντας περισσότερα από ένα εκατ. βαρέλια ημερησίως από την αγορά», σχολιάζει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, στο Reuters, προσθέτοντας παράλληλα ότι το Ιράν «έχει απωλέσει μέχρι στιγμής από τον Μάιο περίπου 2,5 δισ. δολ. σε έσοδα από το πετρέλαιο».
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου αναμένεται να δημοσιεύσει τα προκαταρκτικά στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου για την περασμένη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης