Διεθνή

Η άνοδος των τιμών φυσικού αερίου πάγωσαν την επένδυση 2,5 GW της RWE στην Βρετανία

tags :
Η άνοδος των τιμών φυσικού αερίου πάγωσαν την επένδυση 2,5 GW της RWE στην Βρετανία

Το εργοστάσιο φυσικού αερίου θα μπορούσε να παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει περίπου 3 εκατομμύρια σπίτια

Η γερμανική εταιρεία RWE έχει παγώσει την ανάπτυξη του κέντρου ενέργειας του Tilbury στη Βρετανία, το οποίο περιελάμβανε σχέδια για εγκατάσταση φυσικού αερίου 2,5 Gigawatt (GW), ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5/11/2018.
Η Βρετανία πρέπει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις για να αντικαταστήσει τις γερασμένες μονάδες  άνθρακα και πυρηνικών σταθμών που πρόκειται να περατωθούν στη δεκαετία του 2020, αλλά νέες μεγάλες εγκαταστάσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν λόγω του υψηλού κόστους και των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.
"Η απόφαση αυτή βασίστηκε στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και το κόστος των έργων", ανέφερε η RWE στην ιστοσελίδα της.
Το εργοστάσιο φυσικού αερίου θα μπορούσε να παράγει αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσει περίπου 3 εκατομμύρια σπίτια. Υπήρχαν επίσης σχέδια για εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας 100 megawatt (MW) και εργοστάσιο αεριοποίησης 300 MW σχεδιασμένο να λειτουργεί σε περιόδους υψηλής ζήτησης.
Συνολικά, το έργο αναμενόταν να απασχολεί περίπου 1.500 άτομα κατά τη διάρκεια της κατασκευής και να παρέχει έως και 100 εξειδικευμένες εργασίες κατά τη λειτουργία, σύμφωνα με την RWE.
Οι υψηλές τιμές χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου και άνθρακα οδήγησαν σε αποδυνάμωση του ενδιαφέροντος για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.
Η RWE δήλωσε ότι θα διερευνήσει επιλογές για τον καλύτερο τρόπο ανάπτυξης του Tilbury, το οποίο δήλωσε ότι "παραμένει μια καλή θέση για μελλοντικές ενεργειακές επιλογές".
Ορισμένες διεθνείς εταιρείες προειδοποίησαν ότι οι επενδύσεις στη Βρετανία θα μπορούσαν να σταματήσουν λόγω της αβεβαιότητας μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση το επόμενο έτος.
Ωστόσο, η RWE δήλωσε ότι θα εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστική η επένδυση στη Βρετανία, ακόμη και στην περίπτωση ενός λεγόμενου σκληρού Brexit.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης