Τελευταία Νέα

Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της Γερμανίας στην αιολική ενέργεια έως το 2021

Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της Γερμανίας στην αιολική ενέργεια έως το 2021
Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε κάποια πολιτική πρόοδο μετά τη συγκρατημένη παρέμβαση των τελευταίων μηνών, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson
Σε συμφωνία για επιπρόσθετη καταχώρηση αιολικής ενέργειας στη ξηρά 4 GW προχώρησε η Γερμανία έως το 2021 την περασμένη βδομάδα.
Ειδικότερα, η πρόσθετη δημοπρασία αιολικών ανεμογεννητριών αφορά 1 GW (2019), 1,4 GW (το 2020) και 1,6 GW (το 2021) πέραν των 2,8 GW ετησίως που έχει ήδη προγραμματιστεί για καθένα από αυτά τα έτη. Αυτά τα πρόσθετα 4 GW θα βοηθήσουν τη Γερμανία να επιτύχει τον στόχο του 2030 για 65% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας (από 36% σήμερα).
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope Giles Dickson δήλωσε: «Αυτά είναι καλά νέα. Ένα καλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι περίμεναμε. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε κάποια πολιτική πρόοδο μετά τη συγκρατημένη παρέμβαση των τελευταίων μηνών. Η σαφήνεια σχετικά με αυτούς τους πρόσθετους όγκους είναι πολύ σημαντική για τους προγραμματιστές και την αλυσίδα εφοδιασμού. Αυτό που πραγματικά πρέπει να δούμε τώρα είναι μια σταθερή δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα των δημοπρασιών μέχρι το 2030».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Χαιρετίζουμε επίσης τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τη βελτίωση της αποδοχής του κοινού για τον άνεμο στην ξηρά στη Γερμανία. Θα παράσχει συγκεκριμένες συστάσεις για τα όρια απόστασης και ύψους, τις διαδικασίες σχεδιασμού και τη συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών αρχών. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί μια πιο απλοποιημένη διαδικασία αδειοδότησης. Σε αντίθετη περίπτωση, οι μελλοντικές δημοπρασίες θα εξακολουθήσουν να είναι κατώτερες από τις συνδρομές, όπως αυτή η τελευταία. Και οι τιμές θα είναι υψηλότερες από ό, τι θα έπρεπε. Αυτό που χρειαζόμαστε επίσης είναι μια περαιτέρω εξέταση των υπεράκτιων όγκων αιολικής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης