Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Θα συνεργαστούμε με άλλα κόμματα ακόμη κι εάν έχουμε αυτοδυναμία

Μητσοτάκης: Θα συνεργαστούμε με άλλα κόμματα ακόμη κι εάν έχουμε αυτοδυναμία

Ο αρχηγός της ΝΔ υποστήριξε πως το κόμμα του θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση, είτε έχει εξασφαλίσει αυτοδυναμία είτε όχι

«Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ» ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι ακόμη και μετά την αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές θα ζητήσει συνεργασία με άλλα κόμματα.
Σε συνέντευξη του στο Πρώτο θέμα αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση.
Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι.
Η εσωστρέφεια και η μιζέρια.
Η χώρα, όμως, χρειάζεται αλήθεια και πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση.
Άνοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση είτε έχουμε αυτοδυναμία, είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα».
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο υποστήριξε πως αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί, ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, υπογραμμίζει ακόμη.
«Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από την δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά.
Οφείλει αμέσως, είτε να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Αυτό επιτάσσει η λογική, αλλά και η θεσμική τάξη, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πρωθυπουργός με το θράσος να μένει στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας.
Κάτι τέτοιο θα σημάνει, άλλωστε, και τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό του.
Υπενθυμίζω, άλλωστε, πώς, όταν μετά το δημοψήφισμα του ‘15 ο κ. Τσίπρας έμεινε και τότε με λιγότερους από 151 βουλευτές και ήταν η ψήφος της αντιπολίτευσης που μας κράτησε στην Ευρώπη, παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές. Εκλογές, αν θυμάστε, με πρωθυπουργό την κυρία Θάνου.
Θα είναι δύσκολο, συνεπώς, ο κ. Τσίπρας να πράξει τώρα κάτι άλλο και, κυρίως, να το αιτιολογήσει.
Γιατί έτσι θα ομολογήσει -και δημοσίως πλέον- ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να μείνει γαντζωμένος για μερικές ακόμη εβδομάδες στην καρέκλα του», δήλωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και σημειώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανακοίνωση υποψήφιων βουλευτών.
Ακόμη, εκφράζει αισιοδοξία ότι σε τέσσερα χρόνια η Ελλάδα θα πατά γερά στα πόδια της, ενώ διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος ξέρει καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την οποία θα σχηματίσει μετά τις εκλογές, αλλά έχει μελετήσει και τις λύσεις.

Τι σημαίνει η Συνταγματική Αναθεώρηση

«Από καιρό έχω δηλώσει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα.
Γι’ αυτό την Τρίτη η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, για μια ευρεία και τολμηρή αναθεώρηση.
Θα πράξουμε, δηλαδή, το καθήκον μας ως κόμμα εθνικά και θεσμικά υπεύθυνο.
Όσο για το άρθρο 86, ας σταματήσει, πλέον, η υποκρισία.
Όταν εγώ πρότεινα την αλλαγή του από το 2006, ο κ. Τσίπρας ούτε που το πήρε χαμπάρι.
Τον απασχολούσε, προφανώς τότε, το πώς θα υπονομεύσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, ώστε είναι αυτός ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του Συνασπισμού».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ χθες (3/11) στο συνέδριο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Η ΝΔ είναι ξανά κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική, τόνισε σήμερα (3/11/2018) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεδιπλώνοντας πτυχές του κυβερνητικού του προγράμματος αναφέρθηκε εκ νέου στη μείωση φόρων ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Η Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε τις δυσκολίες μίας ταραγμένης περιόδου.
Σε μια περίοδο κατά την οποία τα συστημικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται υπό δοκιμασία, κατορθώσαμε να προσαρμοστούμε σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο και να γίνουμε για άλλη μια φορά η κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική πολιτική, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις.
Ο λαός μας εμπιστεύεται γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε τη διαχωριστική γραμμή αριστεράς και δεξιάς. Κι εμείς αυτό κάνουμε.
Αναζητούμε τη θετική ψήφο των Ελλήνων. Γνωρίζουμε πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία.
Πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις.
Πώς θα φέρουμε νέες δουλειές.
Είμαστε υπέρ της μείωσης φόρων» σημείωσε.
Είμαστε μέρος της πολιτικής οικογένειας που έκανε το ευρωπαϊκό όνειρο πραγματικότητα.
Τώρα καλούμαστε να είμαστε τολμηροί και αποφασιστικοί.
Να προχωρήσουμε με μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά σε κάθε γυναίκα και άνδρα στην ήπειρο μας, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να είμαστε, ειλικρινείς και ρεαλιστικοί, συνέχισε και τόνισε την ανάγκη προσέγγισης των απλών ανθρώπων και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Έθεσε ως μεγάλο στόχο την αναζωπύρωση του πνεύματος της «γενιάς Erasmus», με τη συμμετοχή όλων των νέων της Ευρώπης στα πολιτικά πράγματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μάχη κατά του λαϊκισμού, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που βίωσε τα δεινά του και θα είναι η πρώτη που θα τον διώξει.
«Aποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι βρήκαν καταφύγιο και παρηγοριά στα συνθήματα των λαϊκιστών της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Αλλά σήμερα έχουν χάσει κάθε ελπίδα, είναι πικραμένοι και προβληματισμένοι.
Γιατί έχουν καταλάβει ότι τα συνθήματα του λαϊκισμού έχουν ημερομηνία λήξης και ότι το μόνο που απομένει στους λαϊκιστές είναι να ρίξουν λάσπη στους αντιπάλους τους και να διχάσουν την κοινωνία.
Η ΝΔ έχει όμως δυνατές ρίζες και στέρεα ιδεολογικά ιδεώδη και δείχνει τον δρόμο πέρα από τους διαχωρισμούς Δεξιάς - Αριστεράς...έχουμε ανάγκη από ρεαλιστικές προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Η ΝΔ έχει αναπτύξει με τόλμη ένα όραμα για το μέλλον της χώρας μας.
Ζητάμε τη θετική ψήφο του ελληνικού λαού, πάνω σε πολιτικές που αποτυπώνονται με λεπτομέρειες και στέρεα δεδομένα».
Αναφέρθηκε στις εσωτερικές αλλαγές που προώθησε από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος λέγοντας:
«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει 155.000 μέλη που πληρώνουν τις συνδρομές τους στο κόμμα, ένας τεράστιος αριθμός για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.
Έχουμε βάλει σε τάξη τα οικονομικά μας και δεσμευόμαστε ότι πολύ σύντομα, τα μέλη μας θα είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης του κόμματος.
Και πάνω από όλα, έχουμε ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία.
Σε ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές, προσφέροντας μια δίκαιη, αξιοκρατική και απόλυτα διαφανή ευκαιρία να συμμετέχουν στην αυριανή διακυβέρνηση της χώρας».
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ «θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και η νίκη μας θα είναι μεγάλη. Μπορούμε να νικήσουμε τους λαϊκιστές και αυτό ακριβώς θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές.
Η πολιτική της επόμενης μέρας μετά τον λαϊκισμό θα αρχίσει από εδώ, από την Ελλάδα».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό του όραμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική από την ανοικτή κοινωνία:
«Θα δουλέψουμε μαζί για να διασφαλίσουμε τα σύνορα μας.
Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση στον κανόνα όταν μιλάμε για την ελευθερία, τα ατομικά δικαιώματα, την υπευθυνότητα, τη δικαιοσύνη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα...
Όπως και οι κατάλληλες κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης