Επικαιρότητα

Κυβερνητικές πηγές: Αναληθές το δημοσίευμα που εμπλέκει τον ΠτΔ με την συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ

tags :
Κυβερνητικές πηγές: Αναληθές το δημοσίευμα που εμπλέκει τον ΠτΔ με την συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ

Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για δημοσίευμα που κάνει λόγο για επιφυλάξεις Παυλόπουλου για το σύνταγμα της ΠΓΔΜ

Για αναληθή εικόνα που αποδίδει το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εν εξελίξει Συνταγματική Αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, «το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εν εξελίξει Συνταγματική Αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, αποδίδει αναληθή εικόνα ως προς τα υπό αναθεώρηση άρθρα καθώς συγχέει το άρθρο 36 που δεν αναθεωρήθηκε, ως άρθρο ιστορικού χαρακτήρα που αναφέρεται στους βετεράνους του αντιφασιστικού αγώνα, με το άρθρο 49».
Οι πηγές του Μαξίμου διευκρινίζουν ότι «στο άρθρο 49, που αναθεωρείται, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, απαλείφονται οι αλυτρωτικές αναφορές και ευθυγραμμίζεται με το αντίστοιχο άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος».
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της Καθημερινής με τίτλο «επιφυλάξεις Παυλόπουλου για σύνταγμα της ΠΓΔΜ», αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέρεται να εκφράζει ιδιαίτερο προβληματισμό σε σχέση με τη διατύπωση του άρθρου 36 του συντάγματος της ΠΓΔΜ καθώς έστω και εμμέσως παραπέμπει σε «μακεδονική εθνότητα».
 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης