Τελευταία Νέα
Commodities

Μείωση 5% στις γεωτρήσεις για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά

Μείωση 5% στις γεωτρήσεις για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Καναδά

Οι χαμηλές τιμές λόγω της συμφόρησης των αγωγών περιορίζουν τους προϋπολογισμούς των εταιρειών

Η καναδική δραστηριότητα γεώτρησης θα μειωθεί κατά 5% το 2019, καθώς οι μειώσεις τιμών αποθαρρύνουν την παραγωγή, σύμφωνα με πρόβλεψη της βιομηχανίας την Πέμπτη 1/11/2018.
Οι καναδοί παραγωγοί πετρελαίου βρίσκονται αντιμέτωποι με τιμές πολύ χαμηλότερες από το αμερικανικό όριο αναφοράς λόγω των σοβαρών προβλημάτων συμφόρησης των αγωγών γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσουν τους παραγωγούς να περιορίσουν τους προϋπολογισμούς διάτρησης στην πέμπτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως.
Η Ένωση Πετρελαϊκών Υπηρεσιών του Καναδά (PSAC) προβλέπει ότι 6,600 πηγάδια θα διανοιχθούν το 2019, τα λιγότερα σε τρία χρόνια και κάτω από τα εκτιμώμενα 6.980 φέτος.
 Η έκπτωση ή η διαφορά στο καναδικό βαρύ αργό σε σύγκριση με το West Texas Intermediate (WTI), φτάνει κατά μέσον όρο τα 24,50 δολάρια ανά βαρέλι, με τις τιμές του WTI κατά μέσο όρο  στα 69 δολάρια το βαρέλι το 2019, σύμφωνα με προβλέψεις της PSAC.
Η διαφορά είναι σήμερα σχεδόν διπλάσια από το επίπεδο πρόβλεψης για το επόμενο έτος.
"Ενώ έχουμε ανακάμψει από τις πολύ σκοτεινές μέρες του 2015 και του 2016, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για εορτασμό στο εγγύς μέλλον", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PSAC, Tom Whalen.
Ο Δυτικός Καναδάς παράγει σήμερα 165.000 έως 225.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως περισσότερο από ότι οι αγωγοί και οι σιδηροδρομικές γραμμές μπορούν να διακινήσουν. Η διευρυμένη Γραμμή 3 της Enbridge Inc πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του επόμενου έτους, χαλαρώνοντας κάπως την  πίεση.
Σύμφωνα με πρόβλεψη PSAC, το επόμενο έτος θα διανοιχθούν 3.532 πηγάδια στην Αλμπέρτα, τη μεγαλύτερη επαρχία παραγωγής αργού,  σε σχέση με τα 221 πηγάδια από το 2018.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης