Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν το 38% της κατανάλωσης ενέργειας στη Γερμανία

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν το 38% της κατανάλωσης ενέργειας στη Γερμανία

Το μερίδιο της πράσινης ενέργειας, που περιλαμβάνει επίσης τη βιομάζα και την υδροηλεκτρική ενέργεια, έφθασε το 36,1% της κατανάλωσης πέρυσι

Η Γερμανία παράγει αρκετή “πράσινη” ενέργεια για να καλύψει σχεδόν το 38% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας φέτος, από περίπου 36% το 2017, ανακοίνωσε ο κατασκευαστικός όμιλος BDEW και το ερευνητικό ινστιτούτο ZSW την Παρασκευή 2/11/2018.
Η πρόβλεψή τους δημοσιεύθηκε με στοιχεία που ανέβασαν το ποσοστό σε 38% για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με τη βοήθεια της υψηλής παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
"Αν οι ανεμογεννήτριες αναπτυχθούν, με το μέσο όρο των τελευταίων ετών, το τέταρτο τρίμηνο, τότε οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα μπορούσαν να καλύψουν ένα μερίδιο 38% (ζήτησης) σε ολόκληρο το έτος", ανέφερε η BDEW και η ZSW σε κοινή δήλωση.
Το μερίδιο της πράσινης ενέργειας, που περιλαμβάνει επίσης τη βιομάζα και την υδροηλεκτρική ενέργεια, έφθασε το 36,1% της κατανάλωσης πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του BDEW.
Όσον αφορά την παραγωγή, η «πράσινη ενέργεια» κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα ανήλθε σε 169 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου, από 32% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η ανανεώσιμη παραγωγή ως ενιαία κατηγορία πλησιάζει ή υπερβαίνει τη συμβολή των ορυκτών καυσίμων, αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο εάν υπάρχουν υψηλές ταχύτητες ανέμου και αρκετή ηλιοφάνεια.
Η παραγωγή από τον εισαγόμενο λιθάνθρακα και τον εγχώριο άνθρακα αντιπροσώπευε το 36% της κατανάλωσης κατά τους εννέα μήνες, από 38% το προηγούμενο έτος, ενώ ο όγκος παραγωγής αερίου σε ισχύ είχε μερίδιο 12%, από 13%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BDEW, Stefan Kapferer, δήλωσε ότι ο στόχος για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 65% μέχρι το 2030, που απαιτείται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, απαιτεί περαιτέρω προσπάθειες για συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας και ευνοϊκές συνθήκες αποθήκευσης.
"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχουν ρήξεις στο πλαίσιο της μελλοντικής επέκτασης", δήλωσε.
Ο πρόεδρος της ZSW Frithjof Staiss δήλωσε ότι οι βιομηχανίες θέρμανσης και μεταφοράς είναι πολύ πίσω στις προσπάθειές τους, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.



www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης