Διεθνή

Η ρωσική Zarubezhneft εγκαταλείπει τα έργα στα Ιράν λόγω κυρώσεων

tags :
Η ρωσική Zarubezhneft εγκαταλείπει τα έργα στα Ιράν λόγω κυρώσεων

Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου έχει υπογράψει συμφωνία με την Zarubezhneft για την ανάπτυξη δύο πετρελαϊκών πεδίων, του Aban και του Paydar-e Gharb, στο Ιράν

Ο Ρώσος κρατικός παραγωγός πετρελαίου Zarubezhneft έχει αποσυρθεί από έργα στο Ιράν λόγω των επικείμενων κυρώσεων των ΗΠΑ, ανέφεραν δύο πηγές στην εταιρεία στο Reuters την Παρασκευή 2/11/2018.
Η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου έχει υπογράψει συμφωνία με την Zarubezhneft για την ανάπτυξη δύο πετρελαϊκών πεδίων, του Aban και του Paydar-e Gharb, στο Ιράν.
Η δεκαετής συμφωνία είχε ως στόχο να ενισχύσει την παραγωγή 48.000 βαρέλια την ημέρα από τα τρέχοντα 36.000 bpd. Τα πεδία αναμένεται να παράγουν συνολικά 67 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για τα 10 χρόνια.
Η Zarubezhneft κατέχει μερίδιο 80% και ο ιρανός εταίρο της, Dana Energy, το υπόλοιπο 20%.
Το κόστος ανάπτυξης των πεδίων εκτιμήθηκε σε 674 εκατομμύρια δολάρια, με επιπλέον έμμεσα έξοδα ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων του ιρανικού υπουργείου πετρελαίου SHANA.
Ωστόσο, πηγή  του Reuters  στη Μόσχα ανέφεραν ότι οι επικείμενες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν τράβηξαν την «πρίζα» για τα έργα.
"Η Zarubezhneft άφησε όλα τα έργα στο Ιράν λόγω κυρώσεων", ανέφερε η πηγή ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν νέες κυρώσεις από τη Δευτέρα στη βιομηχανία πετρελαίου του Ιράν μετά την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από μια πυρηνική συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και άλλων παγκόσμιων δυνάμεων νωρίτερα αυτό το έτος.



www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης