Διεθνή

Ινδία: Petronet και ONGC Videsh σχεδιάζουν επένδυση σε project της Tellurian στη Λουιζιάνα

Ινδία: Petronet και ONGC Videsh σχεδιάζουν επένδυση σε project της Tellurian στη Λουιζιάνα

Η Tellurian προσφέρει 60% έως 75 % συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Driftwood Holdings, η οποία περιλαμβάνει την ανάντη εταιρεία της Tellurian, τον αγωγό και τον επερχόμενο σταθμό που θα μπορεί να εξάγει 27,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως

H ινδική  Petronet  LNG και η ONGC Videsh βρίσκονται σε συνομιλίες για την αγορά μεριδίου στο σχέδιο Driftwood της Tellurian Inc στη Λουιζιάνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Petronet την Παρασκευή 2/11/2018.
"Έχουμε προχωρήσει (από το στάδιο της προκαταρκτικής συζήτησης) ... την αξιολογούμε σοβαρά και συζητάμε σοβαρά μαζί τους", ανέφερε ο Prabhat Singh σε τηλεφωνική συνέντευξη του Reuters.
Η Ινδία επεκτείνει το δίκτυο αγωγών της και κατασκευάζει νέους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για να ενισχύσει τη χρήση του καθαρότερου καυσίμου στη χώρα.
Ο Πρωθυπουργός Narendra Modi έχει θέσει ως στόχο την αύξηση το μεριδίου του φυσικού αερίου στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της Ινδίας στο 15% τα επόμενα χρόνια από περίπου 6,5% που είναι σήμερα.
Η Petronet είναι ο κορυφαίος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Ινδίας χωρίς καμία εμπειρία στην ανάντη επιχείρηση, γι 'αυτό συνεργάζεται με την ONGC Videsh, την υπερπόντια επενδυτική επιχείρηση πετρελαίου Oil and Natural Gas Corp.
"Θέλουμε την επιβεβαίωση και την εμπιστοσύνη των ανάντη ... θέλουμε να μετριάσουμε τον γεωλογικό κίνδυνο", δήλωσε ο Singh.
Η Tellurian προσφέρει 60% έως 75 % συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Driftwood Holdings, η οποία περιλαμβάνει την ανάντη εταιρεία της Tellurian, τον αγωγό και τον επερχόμενο σταθμό που θα μπορεί να εξάγει 27,6 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, δήλωσε ο συνιδρυτής Martin Houston έτος.
Ωστόσο, ο Singh δήλωσε ότι η Petronet μίλησε επίσης με αρκετούς άλλους παίκτες για την αγορά  στοιχείων ενεργητικού από τη διάνοιξη μέχρι τη διανομή, λέγοντας ότι ήταν ένα τολμηρό βήμα για την επιχείρηση.
"Αλλά αυτό είναι ένα βήμα που θα παραδώσει άεριο σε φθηνές τιμές στην Ινδία σε πιο μακροπρόθεσμη βάση. Έχει αξία σε αυτό, ας δούμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα », είπε.
Μια επένδυση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στο Driftwood θα έδινε στα ενδιαφερόμενα μέρη δικαιώματα σε πάνω από ένα εκατομμύριο τόνους LNG κατά τη διάρκεια του έργου, σύμφωνα με μια παρουσίαση του Tellurian που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το φυσικό αέριο θα κοστίσει 4,5 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες. Η Tellurian ελπίζει να παραδώσει το πρώτο LNG σε εταίρους το 2024, ανέφερε η παρουσίαση.





www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης