Διεθνή

Την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής LNG εξετάζουν από κοινού Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν

Την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής LNG εξετάζουν από κοινού Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν

Το Αζερμπαϊτζάν έχει μια ανεπτυγμένη βιομηχανία πετρελαιομηχανών, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν συζητούν τη δυνατότητα κατασκευής εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο δυτικό Καζακστάν, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας του Καζακστάν Kanat Bozumbayev στους δημοσιογράφους.

«Σκεφτόμαστε το θέμα της κατασκευής μονάδας παραγωγής υγροποιημένου αερίου στο Aktau για την περαιτέρω εξαγωγή και διέλευση από το Αζερμπαϊτζάν. Αυτά τα θέματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη» δήλωσε ο Bozumbayev.

Επιπλέον, ανέφερε, ότι η πιθανότητα δημιουργίας κοινής επιχείρησης στο Καζακστάν στον τομέα της μηχανικής πετρελαίου συζητείται με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το Αζερμπαϊτζάν έχει μια ανεπτυγμένη βιομηχανία πετρελαιομηχανών. Τώρα συζητάμε για τη δημιουργία τέτοιων εργοστασίων στο Καζακστάν με τη συμμετοχή του κεφαλαίου του Αζερμπαϊτζάν και τη χρήση της εμπειρίας, των δεξιοτήτων και των τεχνολογιών τους για να πουλήσουν τα προϊόντα στις πετρελαϊκές εταιρείες στο μέλλον».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «η κοινοπραξία μπορεί να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της με τη συναρμολόγηση εξοπλισμού μηχανικής πετρελαίου και φυσικού αερίου,δεδομένου ότι τα προϊόντα μηχανικής πετρελαίου εισάγονται από ξένες εταιρείες σε μεγάλες ποσότητες για την ανάπτυξη πεδίων».

 

 

www.worldenergynews.gr

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης