Αναλύσεις

Ερώτηση Κούλογλου προς Κανιέτε για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Ερώτηση Κούλογλου προς Κανιέτε για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η τακτική που ακολουθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για την Euroasia Interconnector, την εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας, αλλά και για στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη στάση που κρατούν στο τμήμα Κρήτης – Αττικής.

Ο κ. Κούλογλου με ερώτηση του που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Επίτροπο Ενέργειας Μιγκελ Αριας Κανιέτε αναφέρει:

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η τακτική που ακολουθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το έργο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.

Παρά τις συμφωνίες, όπως αυτή στις 8 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες για την προκήρυξη στις αρχές του 2019 του διαγωνισμού, επιδιώκουν με κάθε μέσο τη συμμετοχή της εταιρείας Euroasia Interconnector στη κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου, έστω και με το ποσό των 24.000 ευρώ!

Προκαλείται έτσι η καθυστέρηση ενός έργου που είναι εξαιρετικά επείγον και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και τη Κρήτη. Συγχρόνως βλάπτεται σοβαρά η εικόνα της ΕΕ που εμφανίζεται να συμμαχεί χωρίς αρχές με μια εταιρεία, παρά τη βεβαιωμένη καθυστέρηση του έργου με ευθύνη της και την πλήρη αδυναμία της να εξεύρει έστω και μέρος των απαραίτητων κεφαλαίων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης