Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τσίπρας: Επενδύουμε στην ενεργειακή ασφάλεια - Αναφορά σε IGB και East Med

Τσίπρας: Επενδύουμε στην ενεργειακή ασφάλεια - Αναφορά σε IGB και East Med

Σημαντικές συζητήσεις για τα ενεργειακά παραγματοποιήθηκαν στην Τετραμερή Σύνοδο

Για τους αγωγούς φυσικού αερίου και ειδικότερα τον East Med μίλησαν οι ηγέτες στην τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μιλήσαμε για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την συνεργασία μας να επενδύσουμε στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή. Ο IGB θα μεταφέρει φυσικό αέριο είναι ένα έργο υψηλής σημασίας».

Παράλληλα συνομίλησαν και για τον αγωγό East Med, ένα έργο που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας».

«Βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την οικονομική και εμπορική συνεργασία των χωρών μας. Αυτό σκεφτόμαστε να μην αποτελεί απλά μία συζήτηση αλλά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας μόνιμης συνεργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να έχουμε μία μόνιμη ανταλλαγή απόψεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τέλος αναφερθήκαμε με τον πρόεδρο της Σερβίας στην ιδέα η τετραμερής συνεργασία να εμβαθύνει και να δώσει ένα μήνυμα, μαζί να διεκδικήσουν οι 4 χώρες μας να είναι υποψήφιες για μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Εκτός από την οικονομική και εμπορική συνεργασία ξέρουμε ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός ενώνουν τους λαούς μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης