Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal 2,3 δισ. δολ. της Αιγύπτου με την ACWA Power για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Deal 2,3 δισ. δολ. της Αιγύπτου με την ACWA Power για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Το εργοστάσιο, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 2.250 μεγαβάτ (MW), θα κατασκευαστεί στην επαρχία του Λούξορ

Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία κοινής ωφελείας της Σαουδικής Αραβίας ACWA Power την Πέμπτη  1/11/2018 για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός ηλεκτρισμού.
Το εργοστάσιο, το οποίο θα έχει δυναμικότητα 2.250 μεγαβάτ (MW), θα κατασκευαστεί στην επαρχία του Λούξορ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Mohamed Shaker προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερο το 2023.
Ο αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi άνοιξε τρεις νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής τον Ιούλιο, που κατασκευάσθηκαν με συνολικό κόστος 6 δισεκατομμυρίων ευρώ (7 δισεκατομμύρια δολάρια), στα πλαίσια των σχεδίων της χώρας να καλύψει ένα χάσμα στην παραγωγή ενέργειας και να προωθήσει την ανάπτυξη.
Η έντονη  έλλειψη ενέργειας στην Αίγυπτό τα χρόνια αμέσως μετά την εξέγερση της το 2011 οδήγησε σε συχνές συσκοτίσεις και περικοπές στη βιομηχανική παραγωγή.
Τα νέα έργα που ξεκίνησαν το 2015 αποτελούν μέρος συμφωνίας ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 50% μέσω νέων σταθμών παραγωγής φυσικού αερίου και αιολικής ενέργειας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης