Διεθνή

H SIMEC Atlantis Energy σχεδιάζει το μεγαλύτερο project παλιρροιακής ενέργειας της Ευρώπης

H SIMEC Atlantis Energy σχεδιάζει το μεγαλύτερο project παλιρροιακής ενέργειας της Ευρώπης

Η παράδοση αρχικά  1GW έως το 2025, θα μπορούσε να επεκταθεί γρήγορα σε 2GW έως το 2027, με επίπεδο κόστους εξοικονόμησης ενέργειας (LCOE) ανταγωνιστικό με υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται σήμερα στη Γαλλία  δήλωσε ο CEO της SIMEC Atlantis

Ο κατασκευαστής έργων παλιρροιακής ενέργειας  SIMEC Atlantis Energy ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης με την Υπηρεσία Ανάπτυξης της Νορμανδίας (AD Normandy) με σκοπό την ανάπτυξη ενός μεγάλης κλίμακας project  στο Raz Blanchard της Νορμανδίας.
Η κοινοπραξία Normandie Hydrolienne θα δημιουργήσει επιχειρησιακή παρουσία στη Νορμανδία και η Atlantis θα κατέχει πλειοψηφική συμμετοχή, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση. Η AD Normandy είναι ο περιφερειακός οργανισμός οικονομικής ανάπτυξης στη Νορμανδία και το περιφερειακό επενδυτικό ταμείο Normandie Participations
Η Normandie Hydrolienne έχει ιδρυθεί με σκοπό την τελική αξιοποίηση πάνω από 2 GW ενέργειας από το Alderney Race, το στενό των οκτώ μιλίων που διέρχεται μεταξύ του Alderney και της La Hague της Γαλλίας, καθώς και περισσότερους από 1 GW από παρακείμενες παραχωρήσεις υπό τον έλεγχο της περιφέρειας του Alderney.
Συνδυαστικά, η Normandie Hydrolienne έχει τη δυνατότητα να παρέχει περισσότερη ενέργεια από τον πυρηνικό σταθμό Hinkley Point C στο Somerset της Αγγλίας και με χαμηλότερο κόστος.
Ο διαχειριστής όλων των απαιτούμενων συγκαταθέσεων για την ανάπτυξη, τη λειτουργία και την κατασκευή της παλιρροιακής ενέργειας στη Γαλλία είναι η ADEME.
Το team της Normandie Hydrolienne αναμένεται να συνεργαστεί με την ADEME για να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για την κατασκευή του  έργου παλιρροιακής ενέργειας στη Νορμανδία.
Η Normandie Hydrolienne θα ενσωματωθεί στη Νορμανδία όπου θα δημιουργήσει αμέσως εμπορική παρουσία και θα ξεκινήσει εργασίες για τον εντοπισμό κατάλληλης τοποθεσίας για τη συναρμολόγηση, παραγωγή και θέση σε λειτουργία της τουρμπίνα ςστη Νορμανδία.
Ο κ. Tim Cornelius, Διευθύνων Σύμβουλος της SIMEC Atlantis, δήλωσε: "Το Raz Blanchard διαθέτει τεράστιο αριθμό ανανεώσιμων και προβλέψιμων ενεργειακών πόρων και θέλουμε να προσφέρουμε τεχνογνωσία στην ανάπτυξη έργων, χρηματοδότησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για να βοηθήσουμε την περιοχή της Νορμανδίας να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προσελκύσει ποσό της επένδυσης στην περιοχή. "
"Σύμφωνα με τα τεχνικοοικονομικά σχέδια και τη μελέτη σκοπιμότητας η παράδοση αρχικά  1GW έως το 2025, θα μπορούσε να επεκταθεί γρήγορα σε 2GW έως το 2027, με επίπεδο κόστους εξοικονόμησης ενέργειας (LCOE) ανταγωνιστικό με υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις που κατασκευάζονται σήμερα στη Γαλλία ," πρόσθεσε.
"Το έργο στο Raz Blanchard θα παραδοθεί σταδιακά για να επιτρέψει την ανάπτυξη της αλυσίδας εφοδιασμού σύμφωνα με τα σχέδια επέκτασης. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τις ADEME, RTE, AD Normandy και Normandie Participations για να κάνουμε την παλιρροιακή ενέργεια πραγματικότητα στη Νορμανδία », κατέληξε.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης