Διεθνή

IUK: O αγωγός φυσικού αερίου Βρετανίας – Βελγίου προειδοποιεί για διακοπές στις ροές

IUK: O αγωγός φυσικού αερίου Βρετανίας – Βελγίου προειδοποιεί για διακοπές στις ροές

Προβλήματα ηλεκτρικής ενέργειας αντιμετωπίζει το Βέλγιο

Η ροή φυσικού αερίου μεταξύ Βρετανίας και Βελγίου μέσω του αγωγού IUK θα μπορούσε να διακοπεί αυτό το χειμώνα αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βέλγιο σχετικά με την την ηλεκτρική ενέργεια απαιτούν από τον διαχειριστή του αγωγού να κλείσει τους συμπιεστές ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με το Reuters.
Το Βέλγιο αγωνίζεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση ισχύος αυτό το χειμώνα καθώς έξι από τους ηλικιωμένους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες είναι κλειστοί για επισκευές.
Ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου της Elia έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να χρειαστεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών υψηλής ζήτησης, ενώ οι φόβοι για έλλειψη εφοδιασμού ν έχουν ωθήσει τις τιμές ενέργειας σε υψηλά επίπεδα.
Η IUK ανακοίνωσε  ότι εάν υπάρξει πίεση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο Βέλγιο, θα μπορούσε να ζητηθεί να μειώσει τον ηλεκτρισμό στο χώρο του συμπιεστή στο μηδέν κατά τη διάρκεια τριών ωρών την ημέρα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια τριών συνεχών ωρών.
"Πρόσφατες συνομιλίες με τον προμηθευτή μας σχετικά με τις πιέσεις στη βελγική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2018-19 σημείωσαν την πιθανότητα να ζητηθεί απάντηση στη ζήτηση", ανέφερε η IUK σε ανακοίνωση


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης