Η Ecopetrol θα επενδύσει έως 3,5 δισ. δολάρια και το 2019

tags :
Η Ecopetrol θα επενδύσει  έως 3,5 δισ. δολάρια και το 2019

Η εταιρεία ανακοίνωσε  ότι θα διανοίξει 620 πηγάδια και θα διπλασιάσει τον αριθμό των εγκαταστάσεων που λειτουργούν φέτος

Η Κολομβιανή κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Ecopetrol θα επενδύσει πιθανότατα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια έως 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ποσό ίδιο με το προβλεπόμενο για το τρέχον έτος, ανακοίνωσε την Πέμπτη 1/11/2018 ο γενικός διευθυντής της.
Οι δαπάνες αποτελούν τη σπονδυλική στήλη ενός φιλόδοξου σχεδίου για την τόνωση της παραγωγής και τη διερεύνηση περισσότερου πετρελαίου για την ανασύσταση των φθίνουσων αποθεμάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε  ότι θα διανοίξει 620 πηγάδια και θα διπλασιάσει τον αριθμό των εγκαταστάσεων που λειτουργούν φέτος.
Η Ecopetrol σχεδιάζει να φθάσει τα 3 δισ. έως 3,5 δισ. δολάρια σε επενδύσεις φέτος, αν και είχε ξοδέψει μόλις 1,79 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, δήλωσαν στελέχη σε τηλεφωνική επικοινωνία επενδυτών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου την Τετάρτη.
"Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά εσωτερικά, αλλά η ιδέα είναι ότι θα είμαστε σε αυτό το εύρος από $ 3 έως $ 3.5 δισ. για το τρέχον έτος. Είναι η σειρά με την οποία ενδεχομένως θα εισέλθουμε τον επόμενο χρόνο και η οποία κατά κάποιο τρόπο υποδηλώνει σταθερότητα στις πράξεις ", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Felipe Bayon.
Το συμβούλιο της Ecopetrol βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία έγκρισης αυτής της επένδυσης για το 2019, δήλωσε εκπρόσωπος.
Η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις επιπτώσεις κοινωνικών διαμαρτυριών, οι οποίες προσωρινά σταμάτησαν τρία πεδία το Φεβρουάριο και συνέχισαν την επένδυση του πρώτου τριμήνου σε λίγο πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Jaime Caballero.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης