Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση των κερδών της Gaslog το γ' τρίμηνο του 2018 - Κινητήριος δύναμη το LNG

tags :
Αύξηση των κερδών της Gaslog το γ' τρίμηνο του 2018 - Κινητήριος δύναμη το LNG

Ο εφοδιασμός με LNG αυξήθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 και αυξήθηκε κατά 5% από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wood Mackenzie

Κέρδη 18,2 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Gaslog κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με τα 5,3 εκατομμύρια δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan, δήλωσε ότι «η ναυτιλιακή αγορά του LNG κατέστη σαφώς ισχυρότερη κατά το τρίτο τρίμηνο, παρέχοντας ρεκόρ για τα πλοία μας».

«Με την περαιτέρω ενίσχυση των επιτοκίων τον Οκτώβριο, αναμένουμε μια άλλη σημαντική αύξηση των κερδών απευθείας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018».

Η εταιρεία επεσήμανε επίσης στην τριμηνιαία έκθεσή της ότι η αύξηση της ζήτησης LNG ήταν ισχυρή και SE ευρεία βάση κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, αυξάνοντας το 7% την ίδια περίοδο του 2017.

Ο εφοδιασμός με LNG αυξήθηκε κατά 8% σε ετήσια βάση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 και αυξήθηκε κατά 5% από το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wood Mackenzie.

«Όσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές, κατά την άποψή μας, η ισχυρή ζήτηση ΥΦΑ, οι νέες πηγές εφοδιασμού που εντάσσονται στο άμεσο μέλλον και η περιορισμένη διαθεσιμότητα της ναυτιλιακής ικανότητας βραχυπρόθεσμα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν το δυναμικό για να διατηρηθεί η πρόσφατη ισχύς των επιτόπιων ναύλων LNG 2019»  αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία τέλος τόνισε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ναυτιλιακή δυναμικό πέρα από το τρέχον βιβλίο παραγγελιών για να ικανοποιηθεί η προβλεπόμενη ζήτηση από το 2021 και μετά.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης