Επιχειρήσεις

Royal Dutch Shell: Ενισχύθηκαν κατά 51% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 5,47 δισ. δολ.- Στα 100,2 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Royal Dutch Shell: Ενισχύθηκαν κατά 51% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 5,47 δισ. δολ.- Στα 100,2 δισ. δολ. τα έσοδα

Τα έσοδα της πετρελαϊκής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +32% στα 100,2 δισ. δολ.

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στα κέρδη της πετρελαϊκής εταιρείας Royal Dutch Shell, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (1/11), δεχόμενα ώθηση από την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και την αύξηση της παραγωγής.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αγγλο-ολλανδικής εταιρείας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +51% στα 5,74 δισ. δολ. έναντι 3,8 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα έσοδα της Royal Dutch Shell σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +32% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 100,2 δισ. δολ. ενώ η παραγωγή για το τρίμηνο ενισχύθηκε κατά +2% στα 3,6 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.
Σε ότι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές από τις λειτουργικές δραστηριότητες της εταιρείας, σημειώθηκε άνοδος κατά +59% για το τρίτο τρίμηνο του 2018, στα 12,1 δισ. δολ.
«Η καλή επιχειρησιακή παράδοση σε όλες τις επιχειρήσεις της Shell δημιούργησε ένα από τα ισχυρότερα τρίμηνα», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ben van Beurden, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η ισχυρή οικονομική μας απόδοση μας επέτρεψε να καλύψουμε το μέρισμα μετρητών, τις πληρωμές τόκων, τις εξαγορές μετοχών και να πληρώσουμε περαιτέρω χρέη».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης