Ενέργεια

Κατσαφάδος: Παραμένουν σε εκκρεμότητα 3.800 αιτήσεις ειδικών περιπτώσεων για το Νέο Εξοικονομώ

Κατσαφάδος: Παραμένουν σε εκκρεμότητα 3.800 αιτήσεις ειδικών περιπτώσεων για το Νέο Εξοικονομώ

«Οκτώ μήνες καθυστέρησης δεν είναι λίγοι» υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος

«Παραμένουν σε εκκρεμότητα 3.800 αιτήσεις ειδικών περιπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 19 Μαρτίου και να εξετάζονται στις 2 Ιουλίου, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς & Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στην υπ. αριθμ.  1737/20.9.2018 Ερώτησή του, σχετικά με το νέο εξοικονομώ και συγκεκριμένα, για τις ειδικές περιπτώσεις του προγράμματος.

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επιβεβαίωσε με την απάντησή του, τις καταγγελίες για απίθανες καθυστερήσεις του προγράμματος. Όπως ο ίδιος παραδέχεται στην απάντησή του, ακόμη και σήμερα, παραμένουν σε εκκρεμότητα 3.800 αιτήσεις ειδικών περιπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 19 Μαρτίου και να εξετάζονται στις 2 Ιουλίου, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τώρα το ΥΠΕΝ υπόσχεται ότι αυτό θα γίνει εντός Νοεμβρίου, αφού βεβαίως φέραμε το θέμα στη Βουλή.

Οκτώ μήνες καθυστέρησης δεν είναι λίγοι. Και δυστυχώς αφήνουν στην πραγματικότητα χωρίς ενεργειακή αναβάθμιση τα σπίτια αυτών των ανθρώπων, ενόψει του χειμώνα, στα οποία περιλαμβάνονται, ως ειδικές περιπτώσεις, ακόμη και όσα σπίτια ενοικιάζονται ή εκείνα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν υποχρέωση φορολογικής δήλωσης. Παρά τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης, η, πλέον των οκτώ μηνών, καθυστέρηση δεν ονομάζεται ταχύτητα. Οι μισές αλήθειες που διακηρύσσει δημοσίως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νέο εξοικονομώ ισοδυναμούν με ψέμα. Επιπλέον, οι δικαιούχοι των "ειδικών περιπτώσεων'' έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για άνιση μεταχείριση, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Καλύτερα να εργάζονται για τα προγράμματα και όχι να μιλούν… ».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης