Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Μικρή άνοδος στις ευρωπαϊκές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Περιορίζονται οι απώλειες για τις τιμές εκπομπών άνθρακα

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας για παράδοση την επόμενη χρονιά «άλλαξαν πορεία» νωρίτερα την Τετάρτη 31/10/2018 και από απώλειες γύρισαν σε μικρά κέρδη ακολουθώντας την ανάκαμψη των τιμών εκπομπών άνθρακα σε μια ασταθή περίοδο εμπορικών συναλλαγών.
Η ενέργεια βασικού φορτίου της Γερμανίας Cal'19, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, ανέκαμψε και κέρδισε 0,7% στα 49,60 ευρώ (55,44 δολ.)  MWh περιορίζοντας  τις προηγούμενες απώλειες.
 Το γερμανικό συμβόλαιο  παράδοσης για το 2020 ενισχύθηκε 0,4% στα 47,20 ευρώ / MWh
Το γαλλικό ισοδύναμο συμβόλαιο Cal'19 αυξήθηκε κατά 0,3% στα 53,75 ευρώ / MWh, ενώ η τιμή παράδοσης για το 2020 αυξήθηκε κατά 1,3% στα 50,15 ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπής CO2 το Δεκέμβριο του 2018 κατέγραψαν ζημιές αν και κέρδισαν 2,2% και 16,38 ευρώ ανά τόνο.
Οι άδειες εκπομπών άνθρακα στην ΕΕ έχουν δεχθεί πιέσεις μετά από μια «αδύναμη» δημοπρασία, αλλά αυξήθηκαν μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου  και μετά από τα στοιχεία  για την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, δήλωσε trader στο Reuters.
Ο ευρωπαϊκός άνθρακας API2 παράδοσης για το 2019 υποχώρησε κατά 0,6% στα 94,35 δολάρια ανά τόνο.

Στη spot αγορά, οι συμβάσεις χονδρικής πώλησης για παράδοση την Παρασκευή αποκλίνουν, με προβλέψεις για αύξηση της κατανάλωσης και χαμηλή παραγωγή αιολικής ενέργειας που παρέχει υποστήριξη στη Γερμανία. Η Πέμπτη είναι μέρα διακοπών σε πολλά μέρη της Ευρώπης.
Η γερμανική βασική ισχύς για παράδοση την Παρασκευή, την επόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά τις διακοπές της Πέμπτης, ενισχύθηκε 2,75 ευρώ έως 52 ευρώ MWh σε σύγκριση με την τιμή που καταβλήθηκε την Τρίτη για παράδοση την Τετάρτη.
 Η γαλλική σύμβαση spot power για παράδοση την Παρασκευή υποχώρησε 9,25 ευρώ στα 64 ευρώ / MWh, σε σύγκριση με την τιμή που καταβλήθηκε την Τρίτη για την παράδοση Τετάρτη.

Κατανάλωση

Η γερμανική κατανάλωση ενέργειας την Παρασκευή αναμένεται να διαμορφωθεί  στα 63,1 gigawatts (GW) από 58,7 GW την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η γαλλική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για την Παρασκευή προβλέπεται να είναι 57,1 GW σε σύγκριση με 60,4 GW την Τετάρτη και 52,2 GW την Πέμπτη.

Παραγωγή

Οι γερμανικές ανεμογεννήτριες αναμένεται να παράγουν περίπου 11,2 GW ηλεκτρικής ενέργειας την Παρασκευή, σε σύγκριση με 18 GW την Τετάρτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του Refinitiv Eikon.
Στη Γαλλία, η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 75% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, είναι σταθερή στο 74,5% της συνολικής χωρητικότητας.
 
Στην ανατολική Ευρώπη, η τσεχική σύμβαση ημέρας έκλεισε στα 50 ευρώ / MWh. Η βασική ισχύς έτους υποχώρησε 0,9% στα 52,40 ευρώ / MWh.



www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης