Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πετρελαϊκή εταιρεία του Μπαχρέιν στοχεύει να αντλήσει 1 δισ. δολ. μέσω ομολόγων

Η πετρελαϊκή εταιρεία του Μπαχρέιν στοχεύει να αντλήσει 1 δισ. δολ. μέσω ομολόγων

Το ομολογιακό δάνειο θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις και η κάθε  μια  θα συγκεντρώσει 500 εκατ. δολ.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Nogaholding του Μπαχρέιν σκοπεύει να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω ενός ομολογιακού δανείου σε δύο δόσεις την Τετάρτη σύμφωνα με  έγγραφο από τις τράπεζες που διαχειρίζονται τη συναλλαγή.
Η συμφωνία είναι η πρώτη είσοδος του Μπαχρέιν στις διεθνείς αγορές, καθώς η κυβέρνηση έλαβε ένα πακέτο βοήθειας από γειτονικές χώρες του Κόλπου νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η Nogaholding, η επενδυτική μονάδας της Εθνικής Αρχής Πετρελαίου και Αερίου του Μπαχρέιν, προσπάθησε να συγκεντρώσει διεθνή κεφάλαια τον Απρίλιο, αλλά η συμφωνία αυτή καθυστέρησε εν μέρει από την αδυναμία των αναδυόμενων αγορών και από τις αμφιβολίες των επενδυτών ότι το Μπαχρέιν θα μπορούσε να εξοφλήσει το χρέος του.
Με κατάταξη  BB- της Fitch, η Nogaholding εμπορεύεται ένα εξαετές ομόλογο με αρχικό  επιτόκιο της τάξης του 7,875% και δεκαετή με αρχική τιμή γύρω στο 8,5%.
Κάθε δόση αναμένεται να συγκεντρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το έγγραφο.
Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν, που επλήγη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, βασίζεται  όλο και περισσότερο στην εξωτερική χρηματοδότηση, αλλά τον Μάρτιο έπρεπε να ακυρώσει μια προγραμματισμένη πώληση διεθνών συμβατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ζήτησαν υψηλότερες αποδόσεις.
Μια συμφωνία που υπεγράφη νωρίτερα αυτό το μήνα με τους συμμάχους του Κόλπου, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέεται με φορολογικές μεταρρυθμίσεις απέτρεψε τον κίνδυνο μιας κρίσης χρέους.
Η BNP Paribas, η Citi και η JPMorgan, καθώς και η Bank ABC, η Gulf International Bank, η HSBC, η NBB, η Societe Generale και η Standard Chartered οργανώνουν την πώληση χρεών της Nogaholding.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης