Διεθνή

Η «απάντηση» της Κολομβίας στην κλιματική αλλαγή μέσω της αιολικής ενέργειας

Η «απάντηση» της Κολομβίας στην κλιματική αλλαγή μέσω της αιολικής ενέργειας

Η ενσωμάτωση της FNCER στο ενεργειακό μείγμα της Κολομβίας θα μειώσει ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα και θα ενισχύσει τον πίνακα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας

Η πράσινη ανάπτυξη στην Κολομβία αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη χώρα, καθώς οι πρόσφατες εκθέσεις του Υπουργείου Μεταλλείων και Ενέργειας προειδοποιούν για τον αντίκτυπο του El Nino στην οικονομία, η οποία έχει ήδη μειώσει το ΑΕΠ της χώρας κατά 0,2% το 2015. Είναι σαφές ότι πρέπει να θεσπιστούν πολιτικές για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος.

Το Υπουργείο έχει επισημάνει ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου - μη συμβατικές πηγές ανανεώσιμης ενέργειας (FNCER).

Η ενσωμάτωση της FNCER στο ενεργειακό μείγμα της Κολομβίας θα μειώσει ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα και θα ενισχύσει τον πίνακα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας για να αποτρέψει την αυξημένη μεταβλητότητα που προκαλείται από την αλλαγή του κλίματος. Για το σκοπό αυτό, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένας ειδικός μηχανισμός για μακροπρόθεσμες συμβάσεις για συμβάσεις αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) στην αγορά χονδρικής ενέργειας. Στις 2 Ιανουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πρόσκληση για δημοπρασία μακροπρόθεσμων ΜΠΣ, προσελκύοντας μεγάλο ενδιαφέρον από τη βιομηχανία, τους επενδυτές και τους ειδικευμένους υποψήφιους για την ανανεώσιμη ενέργεια.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης