Διεθνή

Επένδυση ύψους 5 δισ. δολαρίων της Eni για την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας αερίων του Zohr

tags :
Επένδυση ύψους 5 δισ. δολαρίων της Eni για την υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας αερίων του Zohr

Η Eni στοχεύει στην επένδυση περίπου 4 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη της δεύτερης φάσης του πεδίου Zohr στα βαθιά νερά της Μεσογείου το επόμενο έτος, λαμβάνοντας τις συνολικές επενδύσεις μέχρι τα 16 δισ. δολάρια

Στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται από την Eni το κόστος υλοποίησης του εργοστασίου επεξεργασίας αερίων του κοιτάσματος Ζορ, προκειμένου να συνδεθεί η παραγωγή του έργου που εκτιμάται ότι είναι 2,9 δις. κυβικά πόδια.

Μια πηγή στον πετρελαϊκό τομέα δήλωσε στην Daily News Egypt ότι η υλοποίηση όλων των μονάδων επεξεργασίας αερίου του Zohr θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Εξήγησε ότι μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν πέντε μονάδες στο εργοστάσιο επεξεργασίας του Zohr, με συνολική χωρητικότητα 2 δισ. Κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η υλοποίηση της έκτης μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Zohr θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, αυξάνοντας τη συνολική δυναμικότητα του εργοστασίου επεξεργασίας σε 2,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως.

Η Eni στοχεύει στην επένδυση περίπου 4 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη της δεύτερης φάσης του πεδίου Zohr στα βαθιά νερά της Μεσογείου το επόμενο έτος, λαμβάνοντας τις συνολικές επενδύσεις μέχρι τα 16 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, η πηγή πρόσθεσε ότι το υπουργείο κατόρθωσε να συνεργαστεί με τον ξένο εταίρο Eni, να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο για το έργο και να λάβει τα ποσοστά παραγωγής από τον τομέα Zohr σε 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου καθημερινά αυτό το μήνα.

Καταγράφηκε ένα ρεκόρ όσον αφορά τον απαιτούμενο χρόνο για τα σχέδια Zohr, καθώς η εξερεύνηση πραγματοποιήθηκε μετά από μόλις ενάμιση χρόνο από την υπογραφή της συμφωνίας και έξι μήνες από την ολοκλήρωση της εξερεύνησης έως ότου ξεκινήσει η παραγωγή στα μέσα Δεκεμβρίου 2017 , σε σύγκριση με μια προηγουμένως εκτιμώμενη περίοδο που κυμαίνεται από 6 έως 8 χρόνια παγκοσμίως.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης