Περιβάλλον

Το Πεκίνο δημιουργεί Περιβαλλοντική Αστυνομία για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης

Το Πεκίνο δημιουργεί Περιβαλλοντική Αστυνομία για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης
Η νέα αστυνομική δύναμη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό και απαγόρευση της υπαίθριας καύσης σκουπιδιών, ξύλων και άλλων ειδών βιομάζας.
Οι αρχές του Πεκίνου δημιουργούν μια νέα περιβαλλοντική αστυνομική ομάδα, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το χρόνιο πρόβλημα της αιθαλομίχλης, που ταλαιπωρεί την πρωτεύουσα της Κίνας.
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο δήμαρχος του Πεκίνου ανακοίνωσε, ότι η νέα αστυνομική δύναμη θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό και απαγόρευση της υπαίθριας καύσης σκουπιδιών, ξύλων και άλλων ειδών βιομάζας.
Το Πεκίνο καθώς και δεκάδες άλλες πόλεις της Κίνας αναμένεται να περάσουν τις περισσότερες μέρες του χειμώνα κάτω από ένα παχύ, γκρι στρώμα ομίχλης, που προκαλείται κυρίως από τα χιλιάδες εργοστάσια, που λειτουργούν με την καύση άνθρακα και του μεγάλου αριθμού παλαιάς τεχνολογίας ρυπογόνων οχημάτων.
Η κεντρική κυβέρνηση σημαίνει συχνά «κόκκινο» συναγερμό, κατά τον οποίο λαμβάνονται μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων ή ο περιορισμός, ακόμη και η παύση της παραγωγής των εργοστασίων.
Ωστόσο, η επίβλεψη και η επιβολή των μέτρων αποδεικνύονται ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα.
Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κίνας, οι επιθεωρητές του εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα επιχειρήσεις, οι οποίες ξανάρχισαν την παραγωγή τους, παρά το ότι είχε επιβληθεί κυβερνητική απαγόρευση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης