Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Μακροπρόθεσμη αύξηση δυναμικότητας παραγωγής LNG του Ομάν κατά 10%

tags :
Μακροπρόθεσμη αύξηση δυναμικότητας παραγωγής LNG του Ομάν κατά 10%

Το Ομάν δεν χρησιμοποίησε περισσότερο από το 85% της ετήσιας δυναμικότητας LNG των 10,4 εκατομμυρίων τόνων κατά τα τελευταία πέντε χρόνια

Κατά 10% θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής του υγροποιημένου φυσικού αερίου το Ομάν την προσεχή 4ετία, έτσι ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Ειδικότερα, η χωρητικότητα θα αυξηθεί σε 11,4 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως μέχρι το 2022, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Oman Liquefied Natural Gas, Harib al-Kitani.

Σύμφωνα μάλιστα με το Bloomberg NEF, η παγκόσμια ζήτηση του LNG αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο κατά την επόμενη δεκαετία σε 416 εκατ. τόνους ετησίως. Με κινητήρια δύναμη τις αυξανόμενες εισαγωγές της Κίνας και τους νέους προορισμούς όπως η Αφρική και το Πακιστάν, οι παραγωγοί φυσικού αερίου από το Κατάρ, την Αυστραλία, την Αφρική και τις ΗΠΑ αυξάνουν την παραγωγή για να συλλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

 

Το Ομάν δεν χρησιμοποίησε περισσότερο από το 85% της ετήσιας δυναμικότητας LNG των 10,4 εκατομμυρίων τόνων κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, το οποίο εκμεταλλεύεται τους τρεις σταθμούς της χώρας που υγροποιούν το φυσικό αέριο για εξαγωγή. Η παραγωγή υποχώρησε στο 75% της παραγωγικής ικανότητας σε μερικά χρόνια, καθώς η εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και βιομηχανικές χρήσεις αυξήθηκε, δήλωσε ο Al-Kitani.

Τα νέα πεδία φυσικού αερίου, ορισμένα από τα οποία χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία για την αποδέσμευση κοιτασμάτων σχιστολιθικού πετρώματος στις ΗΠΑ, έχουν ενισχύσει τις προμήθειες, επιτρέποντας στο Ομάν να εκμεταλλεύεται τις μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου σε πλήρη ισχύ φέτος και να σχεδιάζει επέκταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης