Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cheniere: Στις 15 Νοεμβρίου το πρώτο φορτίο LNG στο Corpus Christi

tags :
Cheniere: Στις 15 Νοεμβρίου το πρώτο φορτίο LNG στο Corpus Christi

Η λειτουργία του cargo, μήνες πριν από το χρονοδιάγραμμα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών στη δεύτερη εγκατάσταση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Cheniere και τρίτη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Cheniere Energy θα παραδώσει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το νέο τέρμιναλ εξαγωγής του Corpus Christi στις 15 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα 30/10/2018  ο διευθύνων σύμβουλος του λιμένα του Τέξας.
Η λειτουργία του cargo, μήνες πριν από το χρονοδιάγραμμα, θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών στη δεύτερη εγκατάσταση εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Cheniere και τρίτη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο τερματικός σταθμός του Corpus Christi βρίσκεται υπό κατασκευή από το καλοκαίρι και ενώ είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, η Cheniere ανακοίνωσε νωρίτερα ότι το πρώτο LNG θα έφτανε πριν από το τέλος του έτους.
Ο Sean Strawbridge, Διευθύνων Σύμβουλος του λιμένα του Corpus Christi, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός, δήλωσε σε διάσκεψη για το  LNG στο Λονδίνο ότι στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι το πρώτο cargo.
Οι προμήθειες LNG από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, μετατρέποντας τη χώρα σε τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο εξαγωγέα μέχρι το 2020 σύμφωνα με προβλέψεις, καθώς δημιουργούνται  από τις νέες εγκαταστάσεις που ανοίγουν για εξαγωγές.
Περίπου 50 εκατομμύρια τόνοι εξαγωγικής δυναμικότητας βρίσκονται υπό κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στις ακτές του Κόλπου, προστιθέμενες στα 20 εκατομμύρια τόνους σε λειτουργία. Περίπου 290 εκατομμύρια τόνοι LNG διακινήθηκαν παγκοσμίως πέρυσι.
Τα φορτία τείνουν να πωλούνται σε μια μικρή αγορά, επομένως ο χρονοδιάγραμμα των αφίξεων τους προβλέπεται από τους trader.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι περίπου 1,0 και 2,5 εκατομμυρίων τόνων LNG θα είναι στην spot αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, λόγω της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων των ΗΠΑ, ποσότητες σημαντικές για μια βιομηχανία που εξακολουθεί να κυριαρχείται από άκαμπτα πολυετή συμβόλαια εφοδιασμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης