Περιβάλλον

Συντήρηση των σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συντήρηση των σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκτός λειτουργίας είναι ο σταθμός της Καλαμαριάς, ο οποίος, ωστόσο, πρόκειται να ενταχθεί και αυτός σε διαδικασίες συντήρησης

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση των σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα 30/10/2018 το πρακτικό παραλαβής του έργου.
 Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, η σύμβαση εκτελέστηκε καλά και μεθοδικά για τη συντήρηση των σταθμών της Θεσσαλονίκης που λειτουργούν εδώ και είκοσι χρόνια.
Εκτός λειτουργίας, όπως αναφέρθηκε, είναι ο σταθμός της Καλαμαριάς, ο οποίος, ωστόσο, πρόκειται να ενταχθεί και αυτός σε διαδικασίες συντήρησης.
Στο μεταξύ, λειτουργεί και ο σταθμός του Κορδελιού - Ευόσμου με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, ενώ προχωρούν και οι διαδικασίες για την αναβάθμισή του με χρηματοδότηση από το "Πράσινο Ταμείο".
Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", επισήμανε ότι γίνεται σημαντική δουλειά από την Περιφέρεια στον τομέα της αναβάθμισης του εξοπλισμού των σταθμών μέτρησης αέριας ρύπανσης, ωστόσο, "το πρόβλημα στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγάλο και εξακολουθεί να υπάρχει. Οι πηγές ρύπανσης εξακολουθούν να υπάρχουν". "Αν κάποιος μπει στο σάιτ της Περιφέρειας θα διαπιστώσει, γιατί εκεί υπάρχουν οι καταγραφές των σταθμών, ότι αυτές βαράνε κόκκινο διαρκώς", σχολίασε και διερωτήθηκε τι δυνατότητες ελέγχου έχει η Περιφέρεια στις περιπτώσεις αυτές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης