Η «πράσινη» λειτουργία του μεγαλύτερου σχολείου της Δανίας με ηλιακή ενέργεια - Εικόνες

Η «πράσινη» λειτουργία του μεγαλύτερου σχολείου της Δανίας με ηλιακή ενέργεια - Εικόνες

Η τεχνολογία επιτρέπει μεγάλα κτίρια όπως σχολεία και γραφεία να μειώσουν τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα

Δεν φημίζεται για το θερμό κλίμα της αλλά και ούτε για τις πολλές ηλιόλουστες μέρες της. Αυτό όμως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη μετάβαση στα νέα δεδομένα που επιτάσσει ο 21ος αιώνας.

Ο λόγος για τη Δανία και το διεθνές σχολείο της Møller Nordhavn, το μεγαλύτερο σχολείο της Κοπεγχάγης, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 12.000 ηλιακά πάνελ στην πρόσοψή του.

 

 

Παρόλο που η Δανία δεν είναι γνωστή για τις ηλιόλουστες μέρες της, υπολογίστηκε ότι η νέα πρόσοψη θα καλύψει πάνω από το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας του σχολείου, καθώς και μια νέα ευχάριστη αισθητική για την περιοχή Nordhavn – την πόλη της Δανίας.

Με την ηλιακή γυάλινη πρόσοψη θα παράγονται  ετησίως περίπου 300 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ενσωμάτωση της ηλιακής τεχνολογίας στα παράθυρα είναι μια αναπτυσσόμενη δυναμική αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η τεχνολογία επιτρέπει μεγάλα κτίρια όπως σχολεία και γραφεία να μειώσουν τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα.

 

 

Μοντέρνο, αλλά και οικολογικά ευαισθητοποιημένο σχολείο

Τα ηλιακά στοιχεία του σχολείου καλύπτουν μια επιφάνεια 6.048 τετραγωνικών μέτρων και αποτελούν επίσης ένα μέρος του προγράμματος σπουδών του σχολείου, μιας και επιτρέπουν στους μαθητές να παρακολουθούν την παραγωγή ενέργειας και να χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα στα μαθήματα φυσικής, αλλά και μαθηματικών.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης