Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BP: «Άλμα» +89% στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 3,35 δισ. δολ.

tags :
BP: «Άλμα» +89% στα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2018, στα 3,35 δισ. δολ.

Τα έσοδα της πετρελαϊκής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +32,9% στα 80,8 δισ. δολ.

«Άλμα» σημείωσαν τα κέρδη της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP για το τρίτο τρίμηνο του 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/10) η εταιρεία, εν μέσω σημαντικής ανόδου στα έσοδα.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της BP σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +89% στα 3,35 δισ. δολ. με τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης (αριθμός παρόμοιος με το καθαρό εισόδημα που αναφέρουν οι εταιρείες στις ΗΠΑ) υπερδιπλασιάστηκαν στα 3,09 δισ. δολ. έναντι 1,38 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα έσοδα της πετρελαϊκής εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +32,9% στα 80,8 δισ. δολ. έναντι 60,8 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, ενώ τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις και άλλα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά +32,4% σε ετήσια βάση, στα 79,47 δισ. δολ.
Η ατάντη παραγωγή κατά τη διάρκεια του τριμήνου παρέμεινε αμετάβλητη στα 2,5 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, την ίδια στιγμή που η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του τριμήνουν ήταν 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Η προσήλωσή μας στην ασφαλή και αξιόπιση λειτουργία και την παράδοση της στρατηγικής μας είναι η κινητήρια δύναμη για την υψηλή αύξηση των κερδών και των ταμειακών ροών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Bob Dudley, προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις λειτουργούν καλά σε όλη τη BP και θα φέρουμε νέα βαρέλια υψηλότερου περιθωρίου στην παραγωγή πιο γρήγορα μέσα από την αποτελεσματική εκτέλεση του έργου».
Σημειώνεται ότι η παραγωγή του ομίλου για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018 αυξήθηκε κατά +2,5% στα 3,65 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης