Ενέργεια

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Αύριο (31/10) η πρώτη γεώτρηση του «Πορθητή»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Αύριο (31/10) η πρώτη γεώτρηση του «Πορθητή»

Οι εργασίες του «Πορθητή» θα εντατικοποιηθούν κατά προτεραιότητα στη Μεσόγειο προσθέτοντας ότι το πλοίο που έχει μήκος 229 μέτρα μπορεί να πραγματοποιεί θαλάσσιες γεωτρήσεις σε βάθος μέχρι 12.500 κάτω από μεγάλη πίεση

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) στον στόχο «Αλάνια 1» στη θάλασσα της Μεσογείου, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ κατά τη διάρκεια τελετής που σηματοδότησε την έναρξη του ταξιδιού του τουρκικού πλοίου. 

Παράλληλα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι ο «Πορθητής» αναμένεται να πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά δεύτερου γεωτρύπανου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε χθες δήλωση του Τούρκου υπουργού ότι «ο Πορθητής σήκωσε άγκυρα από την Αττάλεια και ξεκίνησε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του». 

Ο Φατίχ Ντονμέζ είχε αναφέρει επίσης ότι η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει μέχρι 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας. «Χρησιμοποιούμε τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας. Επιστημονικά έχουμε κάνει όλες τις εργασίες που χρειάζονταν».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Anadolu, οι εργασίες του «Πορθητή» θα εντατικοποιηθούν κατά προτεραιότητα στη Μεσόγειο προσθέτοντας ότι το πλοίο που έχει μήκος 229 μέτρα μπορεί να πραγματοποιεί θαλάσσιες γεωτρήσεις σε βάθος μέχρι 12.500 κάτω από μεγάλη πίεση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης