Τελευταία Νέα

Συμφωνία μεταξύ IRENA - ASEAN για τη μετάβαση στις ΑΠΕ - Οι βασικοί στόχοι

tags :
Συμφωνία μεταξύ IRENA - ASEAN για τη μετάβαση στις ΑΠΕ - Οι βασικοί στόχοι

IRENA και ASEAN θα συνεργαστούν στενά για να ενισχύσουν και να επιτρέψουν ένα περιβάλλον επένδυσης και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) υπέγραψε συμφωνία με την Ένωση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) για την κλιμάκωση της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Γενικός Διευθυντής της IRENA Adnan Z. Amin και ο Γενικός Γραμματέας του ASEAN Dato Lim Jock Hoi υπέγραψαν το μνημόνιο συνεννόησης με τους περιφερειακούς υπουργούς στο περιθώριο της 36ης συνάντησης των υπουργών Ενέργειας ASEAN (AMEM) και της Singapore International Energy Week (SIEW).

Σύμφωνα με το MoU, η IRENA και η ASEAN θα συνεργαστούν στενά για να ενισχύσουν και να επιτρέψουν ένα περιβάλλον επένδυσης και ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς ο ASEAN επιδιώκει έναν φιλοδοξικό στόχο 23% της πρωτογενούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025, που θα απαιτήσει κεφάλαια ύψους 27 δις. ευρώ.

Η εταιρική σχέση θα συμβάλει στη στενή συνεργασία των υπουργών ενέργειας των IRENA και ASEAN σε ορισμένους βασικούς τομείς εστίασης της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού προγραμματισμού στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης υψηλών μεριδίων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ενεργειακών πόρων του ASEAN.

Η συμφωνία θα προωθήσει επίσης την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των φορέων περιφερειακής χάραξης πολιτικής για την εφαρμογή της πολιτικής και των ρυθμιστικών πλαισίων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να αξιοποιηθούν τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από την κλιμάκωση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να υποστηρίξει την προώθηση διαφόρων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε όλα τα κράτη μέλη της ASEAN.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης