Τελευταία Νέα
Διεθνή

LNG: Kαθυστερεί το έργο της Magnolia - Προβλήματα από το εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

LNG: Kαθυστερεί το έργο της Magnolia - Προβλήματα από το εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

Η LNG Ltd σχεδίαζε να προβεί σε τελική επενδυτική απόφαση έως το τέλος του 2018 για την Magnolia, η οποία έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή 8 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

Η αυστραλιανή LNG Ltd, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29/10/2018  ότι καθυστερεί την τελική απόφαση για το αν θα κατασκευάσει τη μονάδα LNG της Magnolia στις ΗΠΑ, καθώς έχει αντιμετωπίσει προβλήματα  από τους Κινέζους πελάτες λόγω της  επιδείνωσης της σχέσης ΗΠΑ- Κίνας και του εμπορικού πολέμου. Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 29%.
Η LNG Ltd σχεδίαζε να προβεί σε τελική επενδυτική απόφαση έως το τέλος του 2018 για την Magnolia, η οποία έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή 8 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
"Κάναμε τη ανακοίνωση αυτή πριν από τις εμπορικές εντάσεις που έχουν εκδηλωθεί τους τελευταίους μήνες", ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του LNG Greg Vesey σε τριμηνιαία έκθεση.
Η εταιρεία στοχεύει τώρα στην τελική έγκριση για την Magnolia, που βρίσκεται στη Λουιζιάνα, στους «πρώτους μήνες του 2019», ανάλογα με το πως οι συνομιλίες για τα συμβόλαια προχωρήσουν.
"Ενώ τα εμπορικά ζητήματα με την κινεζική αγορά επηρεάζουν τις συνομιλίες  μας, οι διαπραγματεύσεις μας με πελάτες σε άλλα μέρη του κόσμου παραμένουν ισχυρές".
Η εταιρεία αναπτύσσει δύο εργοστάσια - την Magnolia, όπου σχεδίαζε να ξεκινήσει τις εξαγωγές το 2022 και ένα ακόμη στη Νέα Σκοτία στον Καναδά.
Οι εξαγωγές των Ηνωμένων  Πολιτείων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου LNG το 2018. Ένα δισεκατομμύριο κυβικά πόδια είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει περίπου 5 εκατομμύρια σπίτια των ΗΠΑ για μια ημέρα.
Η Κίνα αγόρασε περίπου το 15%  του LNG που αποστέλλονται το 2017, αλλά αναμένεται οι αγορές να διαμορφωθούν σε λιγότερα από 100 bcf το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης σκαφών της Thomson Reuters και τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των Η.Π.Α.
Η καθυστέρηση δείχνει πως η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά LNG στον κόσμο, έχει κατευθύνει τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές προμήθειας LNG μακριά από τις ΗΠΑ λόγω της εμπορικής διαμάχης, με  επιπτώσεις στην κλίμακα και τον ρυθμό του επόμενου κύματος αμερικανικών  πενδυτικώνσχεδίων, δήλωσε ο Saul Kavonic  της Credit Suisse στο Σίδνεϊ.
"Ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί η διαμάχη για το εμπόριο, το συνολικό προφίλ κινδύνου του αμερικανικού αερίου θα παραμείνει αυξημένο στους αγοραστές του LNG για κάποιο χρονικό διάστημα", ανέφερε ο Kavonic.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης