Διεθνή

Η Equinor ανακάλυψε περισσότερο πετρέλαιο σε πεδίο της Αρκτικής

tags :
Η Equinor ανακάλυψε περισσότερο πετρέλαιο σε πεδίο της Αρκτικής

Το Skruis, περίπου 8 χιλιόμετρα βόρεια από την αρχική ανακάλυψη, έδειξε όγκο 12-25 εκατομμυρίων ανακτήσιμων βαρελιών πετρελαίου

Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Equinor έχει ανακαλύψει περισσότερο πετρέλαιο κοντά στον τομέα του Johan Castberg στη θάλασσα του Μπάρεντς, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 29/10/2018.
Το φρεάτιο εξερεύνησης Skruis, περίπου 8 χιλιόμετρα βόρεια από την αρχική ανακάλυψη, έδειξε όγκο 12-25 εκατομμυρίων ανακτήσιμων βαρελιών πετρελαίου.
"Η ανακάλυψη του Skruis επιβεβαιώνει τις δυνατότητες σε αυτό το τμήμα της θάλασσας του Μπάρεντς ... Οι εταίροι θα εξετάσουν τώρα περαιτέρω τη σύνδεση της ανακάλυψης με τον Johan Castberg", ανακοίνωσε η  Equinor.
Ο τομέας Castberg, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει 450-650 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, εξαιρουμένου του Skruis, αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.
Το χρονικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του Skruis θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Johan Castberg, οι οποίες είναι πιθανόν να αξιοποιηθούν πλήρως μέχρι το 2026-2027, πρόσθεσε η εταιρεία.
Η Equinor, φορέας εκμετάλλευσης, κατέχει το 50% της άδειας Johan Castberg, ενώ η Eni κατέχει το 30% και το υπόλοιπο 20% της Petrie της Νορβηγίας.
Η Equinor σχεδιάζει τρεις γεωτρήσεις στη θάλασσα του Μπάρεντς φέτος και θα συμμετάσχει ως συνεργάτης σε ένα τέταρτο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης