Διεθνή

Συνεργασία Eni και Total για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία

tags :
Συνεργασία Eni και Total για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία

Η Eni, η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε επίσης με τη Sonatrach να αποκτήσει το 49% της συμμετοχής σε τρία μπλοκ πετρελαίου

H ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29/10/2018 ότι έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί με τη γαλλική Total για να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αλγερία και να ενισχύσει τη θέση της στη βορειοαφρικανική χώρα.
Οι δύο εταιρείες πετρελαίου υπέγραψαν συμφωνία με τον κρατικό ενεργειακή επιχείρηση της εταιρείας Sonatrach να συνεχίσουν την εξερεύνηση στη χώρα του ΟΠΕΚ, ενώ συνεργάζονται για τις άδειες εξερεύνησης.
Η Αλγερία επιδιώκει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου για να ενισχύσει τα έσοδα μετά από την μεγάλη πτώση τιμών το 2014. Η πρόσφατη ανάκαμψη επέτρεψε στη Sonatrach να προχωρήσει σε επενδύσεις.
"Μαζί με την Sonatrach και την Total, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα βαθιά νερά της αλγερινής υπεράκτιας περιοχής, μια σχεδόν ανεξερεύνητη γεωλογική περιφέρεια", δήλωσε ο CEO της Eni Claudio Descalzi.
Η Eni, η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αλγερία, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε επίσης με τη Sonatrach να αποκτήσει το 49% της συμμετοχής σε τρία μπλοκ πετρελαίου στην αλγερινή έρημο που εκτιμάται ότι θα έχει 145 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Οι άδειες καλύπτουν μια περιοχή στη λεκάνη του Βόρειου Μπέρκεν, όπου βρίσκονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Eni και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2020.
Η Eni λειτουργεί στην Αλγερία από το 1981 και έχει στρατηγικές συμβάσεις με τη Sonatrach, εισάγοντας το  27% του φυσικού αερίου της Ιταλίας πέρυσι.
Με δυνατό δυναμικό παραγωγής στη Λιβύη και την Αίγυπτο, επιδιώκει να συμβάλει στη δημιουργία ενός κέντρου φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Είναι σε προχωρημένες συνομιλίες με την Naturgy της Ισπανίας  προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Damietta της Αιγύπτου, που αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του το επόμενο έτος.Η Eni έχει συμμετοχές σε 32 άδειες εκμετάλλευσης στην Αλγερία και παράγει  περίπου 90.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.
Ο C.Descalzi, CEO της Eni δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύεται να επενδύσει στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.
"Σίγουρα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και ελπίζουμε να κάνουμε μια μεγάλη ανακάλυψη στο σχιστόλιθο όπως αυτή που κάναμε στην Αίγυπτο", δήλωσε ο Descalzi σε μια παρουσίαση στο διεθνές φόρουμ του Αλγέρι.
Η γαλλική Total έχει ήδη υπογράψει πετρελαϊκή συμφωνία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Sonatrach.
"Θα επενδύσουμε επίσης περισσότερο στην Αλγερία επειδή η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση επέστρεψαν", δήλωσε ο CEO της Total, Patrick Pouyanne, στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης